Oyun oynarken bilgisayar birden donuyor

aliaksandr

Kilopat
Katılım
14 Ekim 2016
Mesajlar
1.546
Çözümler
3
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İşçi
RAM
2133mhz ddr4
Ekran kartı
gtx 745
Anakart
acer atc 780
İşlemci
i5 6400
i5 6400 - GTX 745 - 16 GB DDR4 2133 MHz RAM sistemim sorunsuz çalışıyordu. Arc A380 kart takmaya çalıştım fakat kart arızalı çıktı. Tekrar tamamen eski sistemime geçtim. Daha önce hiç olmayan bir şey oluyor bilgisayar kendi kendine donup kalıyor. Klavye ve mouse çalışmıyor. Fakat şöyle saçma bir şey oldu ki bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarı kurdum kendim açıp oynadım hiç donmadı. Eve geldiğimde kasaya bağlı ne var ise değiştirdim HDMI kablosu, klavye, mouse ne varsa hepsi yeni evde olan diğerlerini taktım kasaya hatta monitörü dahi değiştirdim ama sonuç aynı. Bilgisayarcıda hiç kasmayan bilgisayar eve gelince birden kilitleniyor anlayamadım. Eskiden bağlı olarak şimdi sadece modem var. Eski Ethernet kablosunu bile değiştirip denedim sonuç aynı. Modem böyle bir şey yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum çünkü dediğim gibi başka bağlı ne var ise değiştirdim. Eskiden hep oynadığım oyunlarda yapıyor bunu hafif oyunlar bunlar farlight 84 gibi mesela hatta FM oynarken dahi kilitlendi. Gerçekten çok moralim bozuldu hiçbir şey yok gibi görünüyor ama bilgisayar evde çalışmıyor. Bu durum olduğunda fanların hepsi çalışıyor. Video çektim olayla ilgili hatta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam belki bilgisayarcı ile pek alakası yok ama bu durumun benzerini yaşamıştım işlemci fanını onu tamamen toz olmuştu temizleyince düzeldi bu şekilde görüntü donuyordu ses tekrar etmeye başlıyordu sistemi temizlemeyi deneyin belki işe yarar.
 
Sorunun sebebi belli oldu. FurMark ile ekran kartı denendi ve maalesef kendi eski kartım GTX 745'inde bozulduğu çıktı ortaya. Kartı söktüm ve artık CPU'nun grafik işlemcisi ile devam ediyorum yola. Daha önce hiçbir sıkıntısı olmayan 7 yıllık kartım çıkarılıp geri takıldı sadece 1 kez nasıl bozuldu ben anlayamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı