Çözüldü Oyun oynarken bilgisayar kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bugraahmet

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI H410M-A Pro
Intel I7 10700
RTX 4060
1*16GB Corsair Vengeance Ram
Western Digital 1TB SN850
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1y1067LJpX_t6Sw_d_TfHqNs0hr0UsHL0/view?usp=sharing
RAM
Corsair Vengeance 1*16 3000 Mhz
SSD veya HDD modeli
WD 1TB SN580
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
MSI H410M-A PRO
İşlemci
INTEL I7 10700
GTA V oynarken pause tuşuna bastığım zaman ya da oyunu bırakıp oynamadığım zaman bilgisayarım kilitleniyor. Daha öncesinde Detroit Become Human'da da aynı durumu yaşamıştım ama o hiç oynanmıyordu. Girince 1 - 2 dk sonra kilitleniyordu.

Çözüm
Merhaba hocam,

Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Hepsini tek tek denedim fakat bir hata alamadım ve sorun devam etti.
Sonrasında internette birinin RAM frekansını düşürerek düzelttiğini gördüm. Onu denedim ve düzeldi. Birkaç gündür hata almıyorum.

Tekrardan emeğiniz için teşekkürler.
İlk önce sistemi MalwareBytes ile tara, CMD yönetici aç DISM / SFC komutlarını çalıştır, DDU ile ekran kartı sürücünü sil tekrar temiz kurulum yap, sorun devam ederse FURMARK testi yap 15 dakika herhangi bir olumsuz kapanma olursa bildir, FURMARK 15 dakika başarılı olursa OCCT ile 1 saat VRAM testi yap sonucu bildir.

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Kod:
sfc /scannow

Merhaba hocam,

Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Hepsini tek tek denedim fakat bir hata alamadım ve sorun devam etti.
Sonrasında internette birinin RAM frekansını düşürerek düzelttiğini gördüm. Onu denedim ve düzeldi. Birkaç gündür hata almıyorum.

Tekrardan emeğiniz için teşekkürler.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…