Oyun oynarken bilgisayar mavi ekran verdi

4Tranquil

Picopat
Daha fazla  
İyi günler dilerim. Az önce bilgisayarım Epic Games Launcher'dan oyun indirirken ve bu sırada oyun oynarken direkt olarak kapandı, kapanırkenki mavi ekranda görüntü çözünürlüğü çok farklı olduğu için altta yazan sorun dahi görünmedi. Minidump dosyası elimde var, analizini yapabilir misiniz?

Minidump Dosyası

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartından dolayı gibi görünüyor ancak aslında bir sorun olmayabilir de. Belki multitasking yaparken istisnai bir durum olduğu için bir sıkıntı çıkmıştır. Ekran kartına OC, UV gibi bir şey yapmış mıydınız? Öyle bir şey yoksa isterseniz bir daha mavi ekran alacak mısınız diye sistemi gözlemleyin, düz oyun oynarken vs. Bence şu anlık bir şey yapmaya gerek yok.

Ekran kartından dolayı gibi görünüyor ancak aslında bir sorun olmayabilir de. Belki multitasking yaparken istisnai bir durum olduğu için bir sıkıntı çıkmıştır. Ekran kartına OC, UV gibi bir şey yapmış mıydınız? Öyle bir şey yoksa isterseniz bir daha mavi ekran alacak mısınız diye sistemi gözlemleyin, düz oyun oynarken vs. Bence şu anlık bir şey yapmaya gerek yok.

Ekran kartına herhangi bir hız aşımı vb. uygulama yapmadım, oynadığım oyun da eski ve ekran kartını yorabilecek bir oyun değildi. Normalde oynadığımda hiç bu sorunu yaşamıyordum ama bu sefer Epic Games Launcher açıktı ve orada da bir oyun indiriyordum, onunla alakalı olabilir mi?

Normalde indirmenin bir problem yaratmaması lazım ama zaten muhtemelen bir şey yoktur dememin sebebi de bu. Hani olur mu olur, bu mavi ekran hatalarının (yazılımsal olanlarının) büyük çoğunlukla sebebi anlık istisnalar, sizde de böyle bir durum olmuş olabilir. Yoksa oyunu normalde oynuyorken sorun yaşamıyormuşsunuz, siz de söylediniz. Birkaç gün yine o oyunda sorun yaşamazsanız bence problem yoktur, yaşarsanız da buraya yazarsanız ilgilenirim yine.

Normalde indirmenin bir problem yaratmaması lazım ama zaten muhtemelen bir şey yoktur dememin sebebi de bu. Hani olur mu olur, bu mavi ekran hatalarının (yazılımsal olanlarının) büyük çoğunlukla sebebi anlık istisnalar, sizde de böyle bir durum olmuş olabilir. Yoksa oyunu normalde oynuyorken sorun yaşamıyormuşsunuz, siz de söylediniz. Birkaç gün yine o oyunda sorun yaşamazsanız bence problem yoktur, yaşarsanız da buraya yazarsanız ilgilenirim yine.
Teşekkür ediyorum tekrarı halinde tekrar minidump ile rahatsız edeceğim o zaman :) İyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı