Oyun oynarken bilgisayar yeniden başlatılıyor

werifesteria

Hectopat
Daha fazla  
Oyundayken bazen farklı zaman dilimlerinde bilgisayar oyunun ortasında kendisine reboot atıyor. Bazen 10 kere aynı oyunu oynarken atmıyor 11. kez oynarken reboot atıyor sorunun sebebi nedir? Çözüm yolu bilenler yardımcı olsunlar. Hata kodu yok eğer bir program vasıtasıyla bakabiliyorsak onu da ekleyebilirsiniz yoruma. Teşekkürler.

Sistem özelliklerim:
AMD Ryzen 5700X.
Anakart ASUS Crosshair VI Hero.
RAM 32 GB G.Skill Trident Z 16GBX2 3200MHz CL14.
Ekran kartı Gainward 3080 Ti 12 GB.
PSU Thermaltake Toughpower Grand 750W Gold.

Sıcaklık değerleri nelerdir? İşlemci 80 derece üstüne çıkıyorsa sorun çıkarabilir ya da RAM yüzünden olabilir Memtest86 ile RAM'leri test edebilirsiniz.

Stres testi yapabilirsiniz orada kapanmaz ise Windows'u güncelleştirebilirsiniz eğer orada da kapanırsa sıcaklık değerleri üzerinden neden kapandığını anlayabilirsiniz ya da işlemci mi ekran kartı mı kaynaklı olduğunu.

Stres testi yaptım bir sıkıntı yok. Furmark testinde ekran kartı biraz ısınıyor(maks 84-85 dereceyi görüyor) ama kapanma durumu olmadı hiç sadece oyunlarda sıkıntı oluyor.

Stres testi yaptım bir sıkıntı yok. FurMark testinde ekran kartı biraz ısınıyor(maksimum 84-85 dereceyi görüyor) ama kapanma durumu olmadı hiç sadece oyunlarda sıkıntı oluyor.

Sorun işlemci veya ekran kartında olsaydı furmarktada kapanırdı bence Windows'ta var sorun temiz format iş görür diye düşünüyorum.

Bilgisayarı 6 aydır kullanıyorum son bir haftadır bu durum yaşanıyor bunun PSU ile alakası olabilir mi? Sizce PSU özellikleri besleyebiliyor mu yeterince? Bazen direksiyon da takıyorum bilgisayara bunların tesiri olur mu?

750W PSU fazlasıyla besler direksiyonunda PSU'ya neredeyse hiçbir etkisi olmaz. Bana kalırsa sorun PSU'da değil.

750W PSU fazlasıyla besler direksiyonunda PSU'ya neredeyse hiçbir etkisi olmaz. Bana kalırsa sorun PSU'da değil.
O zaman yüksek ihtimalle Windows'la ilgili en iyisi formatlamak o halde.

Sorun işlemci veya ekran kartında olsaydı furmarktada kapanırdı bence Windows'ta var sorun temiz format iş görür diye düşünüyorum.
Isı değerleri nasıl?
Format attım bilgisayara hala durum aynı bir değişiklik yok, oyundayken bir süre sonra kendi kendisine reboot atıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…