Oyun oynarken bilgisayar yeniden başlıyor

131296

Megapat
Masaüstünde tarayıcı vs açıkken hiçbir sorun yok. Fakat oyundayken bazen 1 saat sonra, bazen yarım saat sonra sistem res atıyor. Biosu sıfırladım sadece xmp ile ram hızları ocli. Son zamanlarda olduğundan dolayı işlemcinin ramin veya psunun ömrünü yitirdiğini düşünüyorum. Sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlayabilirim?

RAMler için MemTest yapabilirsin. PSU için de OCCT var.
Ama RAMler ile alakalı sorunlar genelde program çökmesine veya mavi ekrana sebep olur.

OCCT indir ve power testini yap. Kapanırsa başka bir PSU ile denemeye çalış. Eğer öyle bir şansın yoksa hemen ekran kartının gücünü MSI AfterBurner adlı bir uygulama var. Oradan Power Limit adlı ayarı -10 yapıp dene.

RAMler için MemTest yapabilirsin. PSU için de OCCT var.
Ama RAMler ile alakalı sorunlar genelde program çökmesine veya mavi ekrana sebep olur.
Occt indirdim powerı autoya aldım başlattı. Kaç saat yapılması gerekiyo testin? Birde testte sistem kapanırsada direkt yeni psu mu lazım hocam? Saolun.

Occt indirdim powerı autoya aldım başlattı. Kaç saat yapılması gerekiyo testin? Birde testte sistem kapanırsada direkt yeni psu mu lazım hocam? Saolun.
Üstte arkadaşın dediği gibi test sırasında kapanırsa sorunun başka bir bileşenden mi olduğunu anlamak için yine başka bir PSU ile denemek gerekiyor %100 emin olamazsın yoksa.

Üstte arkadaşın dediği gibi test sırasında kapanırsa sorunun başka bir bileşenden mi olduğunu anlamak için yine başka bir PSU ile denemek gerekiyor %100 emin olamazsın yoksa.
5. Dakkada kapandı hocam sistem. O zaman yeni psu almam lazım evde başka psu yok. Sorun devam edersede iade edebilirsem artık iade ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…