Oyun oynarken birden siyah ekran oldu

Ranchen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX 5600 XT Mech OC | Ryzen 5 2600 | 16 GB 3200 MHZ | B450M-A Pro Max | Kioxia Exceria G2 500 GB | Toshiba TR200 480 GB | XIGMATEK Beast | X-Power 650W 80+ | AOC 24G42E
Merhaba arkadaşlar, oyun oynuyordum ve birden siyah ekran geldi, ekran kartının fanları bir anda yavaşladı. Ardından bilgisayarı kapayıp açtım ve AMD yazılımından beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi bildirimi geldi. Önceden olmuştu ama sorun etmedim sizce, sorun nedir?

Hiçbir şey belirtmemişsin sisteme dair ne fiziki ne dijital, yani bu durumda komşu duş alıyor veya ülkenin ekonomisi çok iyi ondan dolayı olabilir desek de olur.

Isı sebepli olabilir, ekran kartını OC yapmış olabilirsin?
Acaba kasa temiz mi, toz ve hava akışı?
PSU sebepli olabilir, bileşenlerin yeterli enerjiyi alıyorsa da PSU'n fazla ısınıyor veya kaliteli olmayabilir.
Önceden derken, ilk aldığından beri mi oluyor yoksa bir zaman sonra mı başladı, o zaman bir işletim sistemi güncellemesi de tatsızlık yaratıyor olabilir.
Oyun ve sistem kırık mı orjinal mi, ona göre güncellemeler de olabilir.
BIOS güncel mi mesela.
Birkaç yıl olduysa, hiç temizlik görmediyse termal lahmacun mesela yenilenmek istiyor olabilir.
Tam hata kodu var mı, windows hata kodu durumu belli mi? Bak @Destiels Wattman demiş o bile olabilir bunca şey arasında.

Kusura bakmayın hocam uyarı yedim zaten. Ekran kartı overclocklu gelen model. Kasa temiz ve mesh model. Sonradan başladı toplam 3-4 kere oluyor ama çok nadir aralıklarla uzun süre sonra. Oyun kırık sistem orijinal. BIOS güncel. Ekran kartı 83 derecelerde geziyor temizlik görmedi. Sistem: MSI Mech OC RX 5600 XT, Ryzen 5 2600,16 GB 3200 MHz RAM, B450M-A Pro Max, Xigmatek Beast kasa ve Xigmatek X Power 650W 80 Plus güç kaynağı.Oyundaki değerler şu şekil:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-29 124048.png
    859,2 KB · Görüntüleme: 54
Bir temizlik yap, fanları tutarak temizle - dönmesinler. Aynı oyunlar veya benzer yükte mi oluyor durum onu gözlemle, BIOS'a ve işletim sistemi güncellemelerine özellikle bir bak.

PSU genel anlamda orta seviye ve bu sistem için yeterli olması gereken bir set, oradan olduğunu pek sanmıyorum.

Temizlik anlamında macun değişimi de yapmalımıyım hocam?BIOS ve işletim sistemi güncel.

Temizlik anlamında macun değişimi de yapmalımıyım hocam?BIOS ve işletim sistemi güncel.
Hocam şimdide aynı oyunu oynarken çöktü bir hata verdi ardından bu yazı çıktı

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-29 230340.png
    9,4 KB · Görüntüleme: 50

Hocam şimdide aynı oyunu oynarken çöktü bir hata verdi ardından bu yazı çıktı
Temizliğe girişmişken evet macun değişimi de güzel olur.

Bu hata sürücünün otomatik hızlandırma/OC yapmaya çalışması sebebiyle oluyordu genelde, wattman değil öyleyse. Sürücüde Hyp-RX diye bir seçenek varsa onu kapatıp dene. Olmazsa baştan kur sürücüyü, fabrika ayarlarında kur, ilk açılışta Hyp-RX varsa onu seçme default/standart seç. Performans/Tuning (veya ayarlama) kısmına gidip manuel olarak seç, GPU ve Advanced/Gelişmiş kontrolleri aç. Kartının maksimum hız aşırtma/overclock özelliğinden düşük bir hz seçip deneyebilirsin.

Hocam bir rehberde BIOS'dan PCIe1 Gen 3'e alın diyordu %99 ihtimalle çözülecek demişti rehberi yapan kişi.Eğer işe yaramazsa dediklerinizi deneyeceğim.Olmazsa tekrar bildiririm.

Hocam bir rehberde BIOS'dan PCIe1 Gen 3'e alın diyordu %99 ihtimalle çözülecek demişti rehberi yapan kişi.Eğer işe yaramazsa dediklerinizi deneyeceğim.Olmazsa tekrar bildiririm.
Ahahah çok güzel çözümmüş, cidden saygı duydum.
Gen 4 ile Gen 3'ün farkında bakmadım deme de şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…