Oyun oynarken birden siyah ekran oldu

Ranchen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX 5600 XT Mech OC | Ryzen 5 2600 | 16 GB 3200 MHZ | B450M-A Pro Max | Kioxia Exceria G2 500 GB | Toshiba TR200 480 GB | XIGMATEK Beast | X-Power 650W 80+ | AOC 24G42E
Merhaba arkadaşlar, oyun oynuyordum ve birden siyah ekran geldi, ekran kartının fanları bir anda yavaşladı. Ardından bilgisayarı kapayıp açtım ve AMD yazılımından beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi bildirimi geldi. Önceden olmuştu ama sorun etmedim sizce, sorun nedir?

Hiç bilmiyorum hocam.BIOS'da en fazla Gen 3 seçeneği vardı onu seçtim.Peki ya RAM'lerde sıkıntı olabilir mi?Test yapmalımıyım sizce?Dediğim rehber bu:Rehber: AMD WattMan Hatası, Sistem Yeniden Başlatma, Sürücü Zaman Aşımı, Siyah Ekran, Takılma Donma Sorunu
RAM sıkıntısında ekran kartıyla ilgili bir şey yaşamazsın.

Gen 4, Gen 3'ün 2 katı bant genişliği verir. Senin ekran kartın için aşırı büyük değişiklik olmayacak gibi - serisi çok üst olmadığı için, ondan saygı duydum, ince ayarları anlatmak yerine bu yolu seçmesi.

Sen Gen 3'le halledebilirsen bende sevineceğim.

RAM sıkıntısında ekran kartıyla ilgili bir şey yaşamazsın.

Gen 4, Gen 3'ün 2 katı bant genişliği verir. Senin ekran kartın için aşırı büyük değişiklik olmayacak gibi - serisi çok üst olmadığı için, ondan saygı duydum, ince ayarları anlatmak yerine bu yolu seçmesi.

Sen Gen 3'le halledebilirsen bende sevineceğim.
Hocam bu hatanın RAM'lerle vb. alakası olacağını da söylüyorlar.Anlamadım gitti.

Hocam bu hatanın RAM'lerle vb. alakası olacağını da söylüyorlar.Anlamadım gitti.
Bugüne kadar RAM'in bir hatası olmadığından, sık mavi ekran yaşamadığından, en fazla değişen şeyin ekran kartı veya sistem güncellemeleri olması sebebiyle o konuyu egale ediyorum ben.

Sen Gen 3'ü dene, olmazsa Gen 4'te diğer ayarları denersin, onda da olmayıp RAM'de çıkmasını sağlarsan bayağı bildiğin güleriz ekran başında yok artık diyerek.

Bugüne kadar RAM'in bir hatası olmadığından, sık mavi ekran yaşamadığından, en fazla değişen şeyin ekran kartı veya sistem güncellemeleri olması sebebiyle o konuyu egale ediyorum ben.

Sen Gen 3'ü dene, olmazsa Gen 4'te diğer ayarları denersin, onda da olmayıp RAM'de çıkmasını sağlarsan bayağı bildiğin güleriz ekran başında yok artık diyerek.
Bende RAM'de sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Baş belası bir hata.Hocam ama PCIe ayarında en fazla Gen 3 vardı Autodan Gen 3 çektim.Gen 4 bulunmuyor mu oluyor?

Bende RAM'de sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Baş belası bir hata.Hocam ama PCIe ayarında en fazla Gen 3 vardı Autodan Gen 3 çektim.Gen 4 bulunmuyor mu oluyor?
Aynen öyle, websitesinde de belirtiyor aynısını eğer kullanma kılavuzunu kaybettiysen.

En fazla gen 3 destekliyormuş hocam.

Temizliğe girişmişken evet macun değişimi de güzel olur.

Bu hata sürücünün otomatik hızlandırma/OC yapmaya çalışması sebebiyle oluyordu genelde, WattMan değil öyleyse. Sürücüde hyp-RX diye bir seçenek varsa onu kapatıp dene. Olmazsa baştan kur sürücüyü, fabrika ayarlarında kur, ilk açılışta hyp-RX varsa onu seçme default/standart seç. Performans/Tuning (veya ayarlama) kısmına gidip manuel olarak seç, GPU ve Advanced/Gelişmiş kontrolleri aç. Kartının maksimum hız aşırtma/overclock özelliğinden düşük bir Hz seçip deneyebilirsin.

Hocam burada bahsettiğinz şey fotoğraftaki mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-01 000628.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-01 000628.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
En fazla gen 3 destekliyormuş hocam.

Hocam burada bahsettiğinz şey fotoğraftaki mi?
Evet Hyp-Rx ama eco v.b kısmı değildi araştırdığım, manuel'e al sen oradan düzenle kartının hızlarını araştırıp. Misal oyun/game hızı 2450 ise 2350'ye sabitle, gibi.

Evet Hyp-Rx ama eco v.b kısmı değildi araştırdığım, manuel'e al sen oradan düzenle kartının hızlarını araştırıp. Misal oyun/game hızı 2450 ise 2350'ye sabitle, gibi.
Hocam yine aynı şey oldu.Başka oyunda kartın fanları bir anda yavaşladı ardından sürücü zaman aşımı hatası geldi.Son cümlede anlatmak istediğinizi ne hocam tam olarak anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı