Oyun oynarken birden siyah ekran oldu

Ranchen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX 5600 XT Mech OC | Ryzen 5 2600 | 16 GB 3200 MHZ | B450M-A Pro Max | Kioxia Exceria G2 500 GB | Toshiba TR200 480 GB | XIGMATEK Beast | X-Power 650W 80+ | AOC 24G42E
Merhaba arkadaşlar, oyun oynuyordum ve birden siyah ekran geldi, ekran kartının fanları bir anda yavaşladı. Ardından bilgisayarı kapayıp açtım ve AMD yazılımından beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi bildirimi geldi. Önceden olmuştu ama sorun etmedim sizce, sorun nedir?

Hocam hiçbirşey olmuyor ne hata ne çökme.Oyundayken bir sıkıntı olmuyor ama bir şekilde kendi kendine sıfırlanıyor ayarlar.

En düşük 1750 Mhz daha inemiyorum hocam:
Tüm ayarların görüntüsünü paylaşır mısın.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-06 214731.png
    102,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Böyle hocam:

Hocam arkada oyun açıktı bu arada ondan bazı değerler yüksek.

Bu gelişmiş ayarlara ulaşınca gpu ve vram hızlarını değiştiremiyor musun?

Güç tüketimi veya gpu maks frekansı 0'dan aşağı çekersen matematiksel olarak düşmesi gerek bazı özelliklerin.

Buradan ayarladıktan sonra keyfine değişiyorsa, Vbios'u denemek kalıyor - o da kendisi Vbios güncelliyor diye biliyorum ancak engellemenin yolu var mı bilmiyorum.

Hocam sadece VRAM 1750'den aşağı inmiyor öbürleri iniyor.

Hocam sadece VRAM 1750'den aşağı inmiyor öbürleri iniyor.
Hocam birşey farkettim GPU-Z'de ve AMD yazılımdanki değerler farklı.AMD'de GPU Clock Ve VRAM 1750'ye kadar çıkabiliyor ama GPU-Z'de daha alt değerler var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-06 220505.png
    52,3 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Dene gör, gerisi vbios, tekrar başa dönmek ben istemiyorum; vbios marka/model tutarsızlığı ve/veya anda aşırtılmış/boost edilmiş durum yoksa okumaların mantıken yanlış olabileceği.

Artık deneyip göreceklerini yazarsın, sonuçlara bakarız yarın veya salı.

Bu konu hakkında baktığım videolarda Gpu clock hızını düşürüyorlardı bunu yaptığımda da uzun süre kapanma olmadı ama ayarlar sıfırlandı işte.Ne deneyeyim şimdi hocam?

Bu konu hakkında baktığım videolarda Gpu clock hızını düşürüyorlardı bunu yaptığımda da uzun süre kapanma olmadı ama ayarlar sıfırlandı işte.Ne deneyeyim şimdi hocam?
Vbios güncellemesi Mhz'leri arttırdı ve bu yüzden çoğu 5600 serisi kart kullancısı seninle aynı problemleri yaşadıkları için manuel olarak ayarları düzenlediler - bunu sen de yaptın fakat nedense bir süre sonra özellikler eskiye dönüyor dedin. Ya bunu her seferinde kontrol edeceksin ya da bir sonraki sürücü varsa onu kurup tekrar deneyeceksin. Ya da eeeh diyip vbios versiyonunu düşürmek için güncelleyeceksin.

Başka hiçbir çözüm yok, yeni kart almadığın sürece.

Anladım hocam,bu konuyla baştan sona ilgilendiğiniz için çok sağolun.Dediklerinizi yapacağım yine aynı şey olursa size bildiririm.İyi günler dilerim.

Anladım hocam,bu konuyla baştan sona ilgilendiğiniz için çok sağolun.Dediklerinizi yapacağım yine aynı şey olursa size bildiririm.İyi günler dilerim.
Bir önceki VEYA bir sonraki sürücü olacak o, senin manuel ayarların normale dönüyormuş ya onu da dene aşırı önemli bir güncelleme değilse, misal 20fps arttıyor v.b gibi.

Rica ederim, sanırım konuyla ilgili en taze MSI 5600 XT OC Vbios çözüm ve araştırması oldu diyebiliriz. Başarılar.

Hocam merhaba,bir sorum daha olacak benim kartın maksimum bellek hızı 1620 olması gerekirken 1750'lere çıkıyor bir saçmalık yokmudur?Hocam bu arada AMD yazılımında GPU clock'u düşürdüğümden beri herhangi bir hata almıyorum artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…