Oyun oynarken CPU kullanımı anlık 100% oluyor ve FPS düşmesi oluyor

Emirhan7274

Femtopat
Oyunun büyüklüğü küçüklüğü fark etmeksizin oynarken CPU kullanımı %50 civarlarında GPU ise oyuna bağlı 20% - 100% arasında oluyor ancak durup dururken bir anda CPU kullanımı 100'e fırlıyor ve GPU kullanımı epey azalıyor, FPS düşmesi giriyor. 2D piksel piksel oyun oynarken de oluyor, Battlefield oynarken de oluyor, nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de genelde aynısı oluyor. Acer Nitro 5 AN515-58.RTX 3050 Ti ve i5 12500H işlemcim var.

MSI Afterburner uygulaması ile işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol et oyun oynarken. Isınmadan dolayı sorun olabilir.

Bir gün FIFA 23 oynuyordum. 100 derece sıcaklık gördüm Acer NitroSense'de direkt alt+F4 çektim korktum. Bakım için erken değil mi şu an? Laptopu 2023'ün ekim ayında aldım.

Öncelikle hava akışının iyi olacağı düz bir zeminde kullanarak test et. Havalar ısındığı için yüksek sıcaklıkları görebilirsin. Sıcaklık değerleri 100 civarı olursa bakım yaptırma zamanın gelmiş demektir. Macunları yeniletmen ve fanları temizletmen lazım.

Bir gün FIFA 23 oynuyordum. 100 derece sıcaklık gördüm Acer NitroSense'de direkt alt+F4 çektim korktum. Bakım için erken değil mi şu an? Laptopu 2023'ün ekim ayında aldım.

Sizin FPS ve takılma durumu sıcaklıktan kaynaklanıyor yüksek ihtimalle 100 derecelere kadar çıktıysa bakımını kesinlikle yaptırman lazım.
Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama laptop altı soğutucuda alabilirsiniz.

Ryzen 5 3350h GTX1050 3GB bir de laptop olduğu için Afterburner'ı kullanamıyorum hocam.

Senin bilgisayarın sorunu ısınmadan kaynaklı büyük ihtimalle.

İşlemci ve ekran kartı macununu değiştirt ve fanları temizlet.

İşlemleri yaptıktan sonra tekrar test et büyük ihtimalle bir sorun kalmayacak.

(Laptop kullanırken genelde masaüstünde düz zeminlerde kullan. Kullanırken fan girişlerinin iyi hava akışının olduğundan emin ol.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı