Oyun oynarken CPU yavaşlaması neden olur?

Derinyar53

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Oyun oynarken kasmalar meydana geldiği için görev yöneticisine baktım. Görev yöneticisinde CPU çok yavaşlamıştı. Oyundan çıktığımda yeniden yükseldi. Daha sonra aynı oyunu Intel ekran kartımla açınca aynı sorunun olmadığını gördüm. Sorun NVIDIA ekran kartı kullanınca ortaya çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kullanımda:
kullanımda.png

Boşta:
boşta.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın. Kısaltma yazımında hata yaptım ve geçici süre yazamadım.
sıcaklık.png

Bilgisayar gereğinden fazla ısınıyor gibi. Kasasını açtım ve sıcaklığın nereden kaynaklandığına baktım. Fandan çıkan turuncu metal çubuk en fazla ısınan yer.

Bazı üreticiler ekran kartı belli bir sıcaklık sınırını aşınca CPU'nun frekansını belli bir frekansa düşürüyorlar. Bu sebeple yıllarca ThrottleStop kullandım. Sıcaklıklara bakarsak bakım zamanı gelmiş. Termal macun yenilemesi ve fan temizliği yap. Ardından undervolt yapıp frekansı sabitleyebilirsin. Böylece neden düştü derdin kalmaz ve FPS'in artar.

Çok teşekkür ederim. Termal macun ve fan temizliğinden sonra çözüme ulaşıp ulaşmadığım konusunda buraya geri bildirimde bulunurum.
Termal macun ve fan temizliğinden sonra sorunum sona erdi. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı