Oyun oynarken DirectX hatası

taniquetil

Hectopat
Arkadaşlar NVIDIA GTX 950M ekran kartım var.
Sürücülerim an itibariyle güncel NVIDIA'dan indirdim.
BIOS'um Güncel.
Intel grafik kartı Güncel.
DirectX 12 Windows 10 işletim sistemi 64 Bit kullanıyorum.

Sorunum şu; herhangi bir oyun yüklediğimde 15 dk kadar oynayabiliyorum sonra DirectX hatası alıyorum ya da donma kapanma gibi şeyler oluyor.

Ayrıca bu hata verip oyunun kapanmasından sonra masaüstüne sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'na tıkladığımda sürücü bulunamıyor, yok gibi şeyler söylüyor. Aygıt yöneticisine girdiğimde NVIDIA gösteriyor, ünlem yok diyor ki düzgün çalışıyor. PC'yi açıp, kapatıyorum sorun düzeliyor. Tekrar oyuna giriyorum 15 dk kadar oynuyorum sonra yine aynı. Kafayı yiyeceğim acaba problem donanımsal olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
DirectX full sürüm + 12.4.3 yükleyeceksin. Nvidia denetim masasını bulamama hatasının youtube'de çözümü var bulamazsan geri yazarsın.

DirectX söylediğiniz sürümü bulup yükledim.
Nvidia denetim masasını bulamama hatası pc yi yeniden başlatınca düzeliyor fakat bu neden kaynaklanıyor anlayamadım.

Ayrıca şöyle bir durum var şimdi bu söylediğiniz directx güncellemesini yaptıktan sonrada GTA5 oyununa girdim yine 10-15 dakika kadar oynadım ve yine hata ile karşılaştım sonra.

Dxdiag yazdım oluşturucu bölümüne geldim fakat bu bölümde Direct3D hızlandırması yok diyor.

BIOS'ta harici ekran kartı yerine entegre ekran kartı mı seçili acaba, varsayılan olarak GTX 950M seçili olduğundan emin olun. Bir de sistem ısı profili çıkarırsanız yardımı olabilir.

Bios'um güncel bios ayarlarından anlamıyorum malesef fakat kapalı değil söylediğim gibi normalde çalışıyor hatta oyuna Nvidia ile giriyorum hatta Nvidia experience uygulamasından oyunu optimize ediyorum fakat donuyor directx hatası veriyor sürekli böyle bir türlü randıman alamıyorum acaba ekran kartında mı bozukluk var donanımsal olarak ? bunu nasıl test edebilirim ?

Yapman gereken işlemi yazdım zaten. Sürücüyü DDI gibi bir uygulama ile sil; makineyi yeniden başlat sürücünü yükle, tekrar yeniden başlat ve oyunu çalıştır hata gelirse yaz.

Dosya Ekleri

• Directx.jpg
    Directx.jpg
    40,3 KB · Görüntüleme: 182
  • Dxdiag.jpg
    Dxdiag.jpg
    61,7 KB · Görüntüleme: 167
Yapman gereken işlemi yazdım zaten. Sürücüyü DDI gibi bir uygulama ile sil; makineyi yeniden başlat sürücünü yükle, tekrar yeniden başlat ve oyunu çalıştır hata gelirse yaz.

Arkadaşım teşekkür ederim yardım etmeye çalışıyorsun fakat bu dediğin işlemi defalarca yaptım DDU programı ile Nvidia İntel ikisinide sildim sonra;
1- İntel driver support assistant programını intelin kendi sitesinden yükledim ve driverını kurdum
2- Nvidia Experience uygulamasını indirdim ve oradan sürücü güncelleştire bastım kurdum ve yükledim.

Bu kurulum aşamalarında herhangi bir hata vermiyor fakat GTA 5 CSGO gibi oyunlarda kısacası Nvidia kullandığım oyunlarda ki normalde entegre grafik kartı intel çalışıyor Nvidia hata veriyor bazen harici ekran kartım yani nvidia görünmüyor yok oluyor devredışı kalıyor bunu da pc yi tekrar başlatarak çözüyorum tekrar başlatınca düzeliyor sonra oyuna giriyorum hata veriyor kısı döngü gibi .
Download latest DirectX12

Şunu dene. Sürücünden kaynaklı hata. Gene olmazsa sürümü değiştir, başka sürüm dene.

bu söylediğinizi nvidia driver kaldırıp eski bir sürüm indirip mi yapabilirim yoksa daha basit bir çözümü var mı ?
Download latest DirectX12

Şunu dene. Sürücünden kaynaklı hata. Gene olmazsa sürümü değiştir, başka sürüm dene.

eski sürüme geçtim sorun hala devam ediyor . daha öncede geçmiştim anlayamadım gitti vay arkadaş ya .

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı