Oyun Oynarken Ekran Donuyor Fakat Kasa Çalışmaya Devam Ediyor

Leothin

Kilopat
Bu sorun 2 gün önce baş göstermeye başladı. Sistemim daha 2 haftalık bir sistem olmasına rağmen. 2 gün öncesine kadar bilgisayarımdaki her oyunu en üst ayarlarda oynaya biliyorken 2 gün önce oyun oynarken ekran bir anda dondu. Arkadan 'tır' diye bir ses geldi. Ekrana baktığımda ekranda oyun ekranı değil bir renk vardı. Örneğin; FİFA19 oynarken donduğunda yeşil bir ekran gördüm. Kasaya baktım hala çalışıyor. Hem ekran kartı fanları, hem işlemci fanı hem de kasa fanları sorunsuz bir şekilde dönüyorlar. PC'yi sadece Power düğmesinden kapata biliyorum. Açtığımda sanki hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor ve ekrana da görüntü geliyor. Sorun neyden kaynaklı yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Sistem bilgilerim:
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 570 8GB OC Edition
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2500X
  • AnaKart: MSI A320 Pro'e
  • Güç Kaynağı: Power Boost 500W
  • RAM: 8GB (İlerleyen dönemlerde bir 8GB daha ilave etmek istiyorum. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı değerlerini msi afterburner programı ile kontrol et eğer ısı yüksekken donuyor ise bir bilgisayarcı ya danışmanı tavsiye ederim

Isı değerlerini msi afterburner programı ile kontrol et eğer ısı yüksekken donuyor ise bir bilgisayarcı ya danışmanı tavsiye ederim
Isı değerlerini bir çok kez kontrol ettim. FİFA19 oynarken ekran kartı 65 derecede dondu. World of Tanks oynarken erkan kartı bi ara 76 derece oldu fakat donma olmadı. Bazen donma yaşamıyorum. Tekrardan ısı değerlerini kontrol edip size yazacağım.
FİFA19 Oynadım maçı güzelce tamamladım. En fazla ekran kartım 70 dereceyi gördü. Ana menüye gelince bir anda donma yaşadım. Bu sıcaklıklarda donması normal midir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı