Oyun oynarken ekran donuyor fakat oyun arkada devam ediyor

İşletim sistemi
Windows 10

Tuna Han

Centipat
Katılım
18 Ekim 2021
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar, diğer oyunlarda da karşılaştığım oldu ama en çok oynadığım oyun CS:GO olduğu için genelde bu oyunda karşılaştığım bir sorun. Oyundayken en alakasız yerde (FPS düşmesi olan ya da olmayan bir konumda) ekran tamamen donuyor fakat arkada sesler ve oyun akmaya devam ediyor. Silahları yere atabiliyor, sesli iletişim kurmaya devam edebiliyorum (arkadaşlar benim oyunum dondu, çıkıp geri geleceğim vb.), WASD gibi her türlü hareket tuşu çalışmaya devam ediyor. Hatta oyunu kapatmak için ezbere konsolu açarak 'quit' yazıp çıkabiliyorum. Bilgisayarımın her parçasına özel test yaptım (BurnInTest) ve hepsi sorunsuz çalışıyor, hiçbir hata almadım. Bilgisayarı aldığımdan beri olan bir sorun, parçalarını değiştirmeme ve eklemeler yapmama rağmen düzelme olmadı. Monitörüm birazcık eski sizce monitörle bir alakası olabilir mi?
Sistem özellikleri:
Gigabyte NVIDIA GeForce GT 1030 (önceden Gigabyte GT630 ve aynı sorun)
Intel Core i5 CPU 650 @ 3.20 GHz
8 GB RAM (önceden 4 GB ve aynı sorun)
112 GB WD SSD
320 GB HDD
Intel H55 Anakart
Monitör: ViewSonic VA1916WSERIES (HDMI girişi yok VGA dönüştürücü ile bağlantı) - (önceki ekran kartı GT630 ile doğrudan VGA bağlantısı ve aynı sorun)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hard diske kuruluydu eskiden aynı sorun vardı ssd aldıktan sonra da değişmedi. Bu monitör hakkında şüphelerim yeni oluştu testlerde bir şey çıkmayınca. Aynı sorun yeniden olduğunda monitörün kablosunu çıkartıp takmayı deneyeceğim. Pek bir umudum yok ama. Başka bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Güncelleme: Sorun esnasında monitörün fişini çıkartıp takmayı denedim. Çözüme kavuşmadı, fişi geri taktığımda donduğu şekilde tekrar ekran geri geldi.
 
Son düzenleme:
Aynı sorun CS:GO'da bende de oluyor. CTRL+ALT+DEL yaptırmıyor görev yöneticisini seçiyorum ama donuk ekran kalıyor bi gelebilsem işlemi sonlandır falan da yaptırmıyor. Sesler oyun akıyor, teamspeak'den arkadaşlarla da konuşuyorum.
Hata log'larımı da çok inceledim bi türlü bulamadım hatta konu oluşturdum tüm loglarımı attım. Steam'den veya CS:GO'nun kendisinden olduğunu düşünüyorum çünkü steam adam akıllı çalışmıyor bir kere güncellendikten sonra.
Açtığım konuda logları paylaşmıştım: Windows 10 sistem donuyor
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı