Çözüldü Oyun oynarken ekran gidip geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yasindrmz

Hectopat
Daha fazla  
Daha öncede yapmıştı bu sorunu ama kendiliğinden düzelmişti. Şşimdi ilk önce FIFA 18 oynarken yapıyordu sonra baya bir oynadım hiç sorun yoktu. 1-2 hafta önce tekrar kurdum aynı sorun oldu. Sonra monitörden mi dedim TV'ye bağladım PC'yi yine orada da ekran karardı geri geldi ama oyun devam ediyor. Isınmalara baktım ısınmalarda aşırılık yok normal sıcaklıklarda işlemci 40 derece oluyor, ekran kartı taş çatlasın 50 derece. Ekranım eski VGA girişli ekran kartım GTX660 DVI VGA dönüştürücü ile kullanıyorum. Kablolar ise en az 8 senelik PSU 600W, işlemci FX6300, anakart ise Asus M5A97 EVO R2.0. Güç yetmiyor desem sanmıyorum ama şöyle bir olay da oluyor Dota 2 oyununu full kaliteye aldığımda oluyor ama en düşüğe çektiğimde hiç problem yok. Çoğu oyunda da yapmıyor belirli oyunlarda yapıyor. Çözemedim sorunu yardım eden olursa çok sevinirim. Sorun öyle ki ekran kartından olabilir, kablolardan olabilir, PSU olabilir, işletim sisteminden olabilir. Nasıl çözebilirim?

Bende de benzer bir sorun var oyun açtığımda monitörden bir cızırtı sesi geliyor sonra bir iki saniye görüntü gidip geliyor. Sürekli tekrarlıyor. bu hdmı kablo takılı iken yapıyor. Display port a geçiyorum sorun çözülüyor. kablo da sıkıntı olduğunu düşündüm . aynı hdmı kablo ile TV ye bağladım gayet iyi çalıştı. Sorun monitör un hdmı girişinde galiba.

Farklı bir kablo ile deneme şansınız var mı? Benim HDMI kablomda da benzeri olmuştu. Ekran arada bir 1 saniyeliğine gidip geliyordu. Şans eseri kabloyu oynattığımda gidip geldiğini farkettim. Sorunu ekran kartında diye düşündüm hatta fakat kabloda olduğunu sonradan fark ettim.

Ben VGA DVI dönüştürücü ile kullanıyordum. HDMI monitör aldım ve HDMI girişi ile kullanıyorum, sorun çözüldü. Farklı bir monitörün HDMI girişi ile bir deneyin. O zaman çözebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı