Oyun oynarken ekran gidiyor, kasa çalışmaya devam ediyor

xHALOx

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2019
Mesajlar
42
Başlıkta da belirttiğim gibi oyun oynarken birden ekran gidiyor. PC çalışıyor klavye maouse ışıkları devre dışı kalıyor ve gücü kesmeden PC açılmıyor. Gücü kesip tekrar çalıştırınca normale dönüyor. Kasa 4 aylık bütün parçalar yeni çıldıracağım.

Sistem özellikleri.

AMD R7 2700 islemci.
G.Skill Sniper X 3000 MHz 8 GB X 2 RAM.
Anakart ASRock fatality B450 mini ITX.
Ekran kartı RX570 8 GB mini ITX.
PSU Xigmatek Power 600 Watt 80+
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci olmasi imkansiz 3 kaynak vardir bende USB'ler gitti SSD isigi gitti bundan dolayi guney kopru arzasi olarak dusundum anakart yenilendi adamlar sifir yolladi gene devam etti geriye 2 secenek kaldi ekran karti ya da PSU simdi ekran kartini sattim yeni kart bakiyorum bulursam alacağım aldimda devam ederse sorun PSU degiscem gene D3vam ederse kırıp cope atacağım anasini sattim PC'nin.
Bu tip sorunlarda Recep Baltaş,ya ekran kartı kaynaklı,ikinci ihtimal ve düşük bir ihtimal psu kaynaklı oluyor diyor.
 
Ben sorunumu şu şekilde çözdüm. Önce PSU komple çıkardım bütün uçları basınçlı hava ile temizledim. Ardından ekran kartını ilk değil ikinci güç kablosuyla bağladım. Sorun gözükmedi şu ana kadar. Bir durum gelişirse paylaşacağım.
 
Arkadaslar dun butceyi zorladim yeni kart aldım RX 5500 XT MSI mech sanirim sorun kalktı.mavi ekran almadım 3 saatlik oyun oynamaya şimdiye kadar normalde 3 kere almıştım
 
Arkadaslar dun butceyi zorladim yeni kart aldım RX 5500 XT MSI mech sanirim sorun kalktı.mavi ekran almadım 3 saatlik oyun oynamaya şimdiye kadar normalde 3 kere almıştım
Hocam,sizin adınıza sevindim.Buradan bilgilendirirseniz herkes yararlanmış olur.Siz mavi ekran mı alıyordunuz,yoksa no signal mi?
 
Hocam, sizin adınıza sevindim. Buradan bilgilendirirseniz herkes yararlanmış olur. Siz mavi ekran mı alıyordunuz, yoksa no signal mi?

Valla bazen mavi ekran bazen de ekran klavye mouse komple gidiyor PC çalışmaya devam ediyor ama kitleniyordu enerjiyi kesmeden de duzelmiyordu simdi çok şükür daha ne mavi ekran ne de kitlenme yaşadım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı