Oyun oynarken ekran kapanıyor ve kasa çalışmaya devam ediyor

Jaegerz

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Son bir aydır konu başlığındaki sorun ile karşılaşıyorum. Ekranın kapanma süresi değişiklik gösteriyor. 1080p 1440p fark etmeksizin ekranda kararma oluyor, mouse ve klavye ışıkları sönüyor, bir süre sonra ekran kartı fanları duruyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Ekran kartını alalı çok uzun bir süre olmadı. İlk aldığım zamanlarda böyle bir sorun oldu fakat çok nadir karşılaşmıştım. Belki 1 belki 2 kez. Çok sık oyun oynamadığım için olabilir. GTA V, AC Odyssey ve Valhalla gibi oyunlar içerisinde son 1 hafta da en az 5-6 kez bu sorunla karşılaştım. Günlük kullanım içerisinde bir sorun yok. Ekran kartı kaynaklı olduğunu düşünüp FurMark stress testine tabii tuttum 1440p X8 MSAA ile 1 saat açık kaldı Max 69C derece sıcaklık değeri gördü ve herhangi bir kapanma olmadı. Aynı sistemde eski ekran kartım olan GTX 1050 Ti ile böyle bir sorun yaşamadım. O yüzden PSU'nun yetersiz gelmesinden şüpheleniyorum. Deneme fırsatım olmadığı için kararsız kaldım. GPU sürücüleri hep günceldi, geriye dönük 3 sürücüyü de denedim ve kapanma yaşanıyor. DDU ile temizleyip, tekrar kurulum yaptım. Sorun devam etti.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600 (4.0 GHz 1.35v OC'li kullanıyordum)
  • Ekran kartı: Gigabyte Gaming OC Pro 8G RTX 3060 Ti.
  • Anakart: ASUS TUF B450M-PLUS GAMING.
  • RAM: 2X 8 GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz.
  • PSU: Xigmatek X-Power 600W 80Plus.

Bu arada, BIOS güncellememiştim, onu güncelleyip tekrar deneyeceğim.
BIOS resetledim, işlemci OC geri alıp tekrar deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var OC yok her şey güncel fakat sorun devam ediyor.

OC'yi devre dışı bırakıp dener misin? Benim aklıma da ilk olarak PSU geldi. Voltaj verince direkt verilen enerji artıyor işlemciye. Xigmatek de çok verimli çalışmıyor zaten.
OC'yi devre dışı bırakıp, daha önceki grafik ayarlarını koruyup denedim. 1 buçuk saati aşkın süredir oynuyorum ve hala kararma ya da kapanma görülmedi.

Grafik ayarlarının etkilememesi lazım. OC sebebiyle güç tüketimi artınca olmuştur diye düşünüyorum. Yüksek grafiklerle dener misin tekrar? Sorun çıkmaması gerekli.
OC'li ya da OC'siz grafik ayarlarını hiç değiştirmedim. AC Odyssey Ultra High'da oynuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…