Oyun Oynarken Ekran Kararması

CHALLENGER33

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Eskiden çok nadir oluyordu bu olay fakat artık günde 1 kez olmaya başladı. Oyun oynarken ekran simsiyah oluyor birden ama oyunun sesi gelmeye devam ediyor. Ayrıca monitörün ışığı da yanmaya devam ediyor. Reset attıktan sonra ekran kartının fanları çok sesli çalışmaya başlıyor ve sonra yavaşlıyor. Reset attıktan sonra da gelmiyor görüntü. Monitörün ışığı yanıp sönüyor. Power tuşundan kapatıp açıyorum ancak o zaman ekran geliyor. Ekran kartım hd 7950. 1 yıl oldu alalı vatandan. Sizce geri gönderirsem yenisini verirler mi?

DDU ile sürücüyü kaldırın. Omega sürücüyü kurun. Oynadığınız oyunlar nedir ? Her oyun böyle mi ? İşletim sistemi nedir ? BIOS güncel mi ? Sistem ilk alındığında bu sorun var mıydı? Ne zaman bu sorun olmaya başladı ? Sonradan donanım ekledin mi ? Sistemde daha önce overclock denedin mi ?

DDU ile sürücüyü kaldırın. Omega sürücüyü kurun. Oynadığınız oyunlar nedir ? Her oyun böyle mi ? İşletim sistemi nedir ? BIOS güncel mi ? Sistem ilk alındığında bu sorun var mıydı? Ne zaman bu sorun olmaya başladı ? Sonradan donanım ekledin mi ? Sistemde daha önce overclock denedin mi ?
Omega sürücü yüklü şuan zaten ama DDU ile kaldırmamıştım. AMD Install Manager ile kaldırmıştım eski sürücüyü. GTA IV ve Age of Mythology Extended Version'da yaşadım bu ekran kararmasını daha öncesinde de Battlefield 3'te olmuştu. Her Oyun böyle değil zaten sürekli yapmıyordu 1-2 ayda bir bazen hiç olmuyordu. Ama son haftada kendini tekrarlamaya başladı. Windows 8.1 64 bit kullanıyorum. BIOS'u 5-6 ay önce güncellemiştim fakat arada bir kaç kez formatlandı. Hayır sistemi ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu. Hayır overclock denemedim.

PSU nedir ? RAM'i detaylı olarak belirtir misin? Kartı başka bir sistemde deneme şansın var mı ? Deneme yanılma yöntemiyle sorunun nerden kaynaklandığını bulabilirsiniz.
Ayrı bir PSU satın almadım. Kasayı alırken içinde vardı zaten. HAF 912 kullanıyorum. Kartı başka sistemde deneme şansım yok malesef. Şunu belirtiyim. Daha demin 2 saattir GTA IV oynuyorum, bir kez bile kararmadı ama dün 5 dakika girdim karardı hemen.

Sistemde bir tutarsızlık var ama nerde. Sistemin yanında olsam büyük ihtimal çözerim. Burdan zor oluyor :) RAM'in özelliklerini yazar mısın ? Kartı söküp tekrar takmayı denedin mi ? BIOS pilini sök, tak. Anakart falan sıfırlansın. Bağlantılarda sorun var mı ?
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Siyah Soğutuculu Ram. Ram olarak bunu kullanıyorum. Kartı söküp takmaya korkuyorum açıkçası. Daha önce hiç denemedim. BIOS pili de ekran kartının arkasında kalıyor o yüzden erişemiyorum. Bu arada bir şey fark ettim. Ekran kartımın modelini tam yazayım. Sapphire HD 7950 dual-x. Sistemi ilk aldıgım zamanlar ekran kartının yanında üzerinde S harfi olan bir buton vardı ve bu buton mavi yanıyordu. Daha sonrasında merak edip basmıştım ve renk sönüp kapanmıştı. Şuan hala kapalı. İnternetten araştırdım. 2. BIOS pili olduğu söyleniyor. Voltaj biraz daha düşük geliyormuş ve ekran kartı daha sessiz çalışıyormuş bu buton devrede olunca. Acaba bununla bir ilgisi olabilir mi? Bağlantılarda sorun olacağını sanmıyorum. Vatancomputer'da toplamışlardı sistemi.

Son düzenleme:
Olabilir, kesin bir şey söyleyemem. O tuşa tekrar basmayı denediniz mi ? Kartı sökmekten korkmayın, takması zor değil. Kartı sökün, ardından anakart'ın BIOS pilini de sökün. Tekrar montajını yapın, sorunu kontrol edin. Şu rehberi izleyerek sistem montajı nasıl yapılır bilgi sahibi olabilirsiniz;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı