Oyun oynarken ekran klavye mouse gidiyor ama kasa fanları ile birlikte çalışıyor

koray06

Centipat
Bilgisayarım da normal bir şekilde oyun oynarken ekranım gidiyor ayrıca mouse ve klavyenin de ışıkları kapanıyor. Fakat bilgisayar normal çalışıyor sanırsam(fanlar ve fanın LED'leri işlemcinin stock fanı çalışıyor). Normalde 8 GB RAM kullanıyordum. Geçen haftalarda aynı RAM'den bir tane daha alıp Dual yaptım ve bilgisayarımı 16 GB'a çıkardım. Yeni RAM'i alıp taktıktan sonra bu sorun olmaya başladı. Bugün yeni aldığım RAM'i bilgisayardan çıkardım birkaç saat böyle oynadıktan sonra bilgisayarımın kapanmadığını fark ettim ve bir sorun olmadan oyunumu oynayabildim. Sorun nedir acaba? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarımın özelllikleri: -AMD Ryzen 3 1300X.
-ASUS GeForce 1050 Ti GDDR5 4 GB.
-ASUS Prime B350M-A.
-Frisby 650W PSU.
-Kingston 8 GB HyperX Predator Black DDR4 3000MHz.

Ram'ler aynı marka aynı model olsa bile bazen böyle sıkıntılar yaratabiliyor. O yüzden RAM yükseltmesi yaparken direkt kit olarak yükseltme yapmak daha mantıklı olur.

Bende de aynı sorun oldu. Çoğunlukla Chrome ve Pubg Mobile' de gerçekleşiyor. Ve bunlar RAM'ler ile bağlantılı birimler. Yazılımsal da olabilir RAM'lere bağlı da olabilir. Tam olarak ben de sorunun kaynağını bulamadım. Bazen ayda bir oluyor bazen günde 2 3 kere oluyor. Ne yaptığı da belli değil. Bu arada 16 GB RAM miktarını aynı marka ve model bir 16 GB ile daha 32 yaptım. Ama bu başımıza gelen olay RAM yükseltmesinden 3 4 ay sonra gerçekleşmeye başladı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı