Flagellumdei07
Hectopat
Merhaba;
Sorunum ve sorunun başlangıcı: Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma format attım ve Windows 10 Home sürümünden Windows 10 Pro'ya yükselttim. Windows 10 Pro'da rastgele ekranım kararıyordu ve zorla bilgisayarımı kapatmak zorunda kalıyordum. Tekrar Windows 10 Home sürümünü bilgisayarıma kurdum ve yine aynı sorunla karşılaştım. Birkaç kez aynı sorunla karşılaştıktan sonra bilgisayarım oyun oynarken sadece kitlenmeye başladı. Bilgisayarım kapanmıyor fakat hiçbir şekilde tepki vermiyordu, görüntü var fakat ses yok. Sorunum hala bu şekilde devam ediyor.
Denediğim çözümler : Ekran kartı driverını kaldırıp güncellemek, format atmak, BIOS güncellemek, farklı kablo kullanmak, kasamı temizlemek parçaları söküp yuvalarını temizlemek. Güç ayarları maksimumda ve performansta.
NOT : Sürücülerin ve Windows son sürümleri yüklü.
MSI After Burner kullanarak CPU ve GPU sıcaklıklarına baktım ve GPU sıcakıgı max 71 CPU ise70. Yani aşırı ısınma söz konusu değil.
Her oyunda aynı sorunu alıyorum.
RAM'lerim 3000MHz fakat CPU bellek türü 2666MHz bundan dolayı olabilir mi ?
İşlemci: AMD Ryzen 1500x
Ekran kartım : Gigabyte 1070 mini (OC)
RAM: 2*8 3000 mhz cl 16 hyperx fury
SSD : WD 240 gb ve james donkey 480 gb
Anakart: B350M PRO-VD PLUS(MS-7B38)
BIOS sürümü:E7B38AMS.220
Monitor:AOC G2260VWQ6 21.5 inç 1ms 75hz
PSU : 750 watt gold plus.
Sorunum ve sorunun başlangıcı: Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma format attım ve Windows 10 Home sürümünden Windows 10 Pro'ya yükselttim. Windows 10 Pro'da rastgele ekranım kararıyordu ve zorla bilgisayarımı kapatmak zorunda kalıyordum. Tekrar Windows 10 Home sürümünü bilgisayarıma kurdum ve yine aynı sorunla karşılaştım. Birkaç kez aynı sorunla karşılaştıktan sonra bilgisayarım oyun oynarken sadece kitlenmeye başladı. Bilgisayarım kapanmıyor fakat hiçbir şekilde tepki vermiyordu, görüntü var fakat ses yok. Sorunum hala bu şekilde devam ediyor.
Denediğim çözümler : Ekran kartı driverını kaldırıp güncellemek, format atmak, BIOS güncellemek, farklı kablo kullanmak, kasamı temizlemek parçaları söküp yuvalarını temizlemek. Güç ayarları maksimumda ve performansta.
NOT : Sürücülerin ve Windows son sürümleri yüklü.
MSI After Burner kullanarak CPU ve GPU sıcaklıklarına baktım ve GPU sıcakıgı max 71 CPU ise70. Yani aşırı ısınma söz konusu değil.
Her oyunda aynı sorunu alıyorum.
RAM'lerim 3000MHz fakat CPU bellek türü 2666MHz bundan dolayı olabilir mi ?
İşlemci: AMD Ryzen 1500x
Ekran kartım : Gigabyte 1070 mini (OC)
RAM: 2*8 3000 mhz cl 16 hyperx fury
SSD : WD 240 gb ve james donkey 480 gb
Anakart: B350M PRO-VD PLUS(MS-7B38)
BIOS sürümü:E7B38AMS.220
Monitor:AOC G2260VWQ6 21.5 inç 1ms 75hz
PSU : 750 watt gold plus.
Son düzenleyen: Moderatör: