Oyun oynarken ekranda bozuk görüntü

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | RX6700XT
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bu sorunu daha öncede yaşamıştım ancak bu aralar hiç yaşamıyodum. Şimdi tekrar aynı sorundan muzdaripim. Sorun şu ki; örneğin ETS2 oynuyorum, (nedense hep ETS2 oynarken oluyor oyundanda şüphelenmeye başladım.) hiçbir sorun yok stabil bir şekilde oynarken, birden bire ekrana bir perde iniyor. Bu perde bazen bembeyaz bazen mavi bazende gri renkte ve üzerinde soluk ve kalın şekilde şeritler geçiyor 4-5 tane. Bu olaydan sonra kulaklık veya hoparlörden ses gelmeye devam ediyor, ancak ESC'ye bastığımda veya ALT+F4 çektiğimde seslerden anlıyorum ki tepki vermiyor. Monitörün bağlantı kablosunu söküp taktığımda aynı renkte aynı perde halen karşımda duruyor. Isılardan oluşan bir sorun olduğunu düşünmüyorum. 50 derece civarında dolaşıyor sıcaklık. Sorun monitörde mi yoksa ekran kartında mı ? Henüz başka bir monitörde veya başka bir ekran kartıyla deneme fırsatım olmadı.

Not : ekran kartını VGA-DVI dönüştürücü ile kullanıyorum.

Ekran kartı modelim : Asus R9 280X
Monitör modelim : Phılıps 192e

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka monitör ile dener misin? Monitör arızalı gibi geldi. Bu arada son yazıya sesli güldüm :D.

Elimde ne VGA girişli ne de DVI girişli monitör var :( Ancak çarşıda bi bilgisayar teknik servisi gibi küçük bi mağaza var adam beni tanıyor sayılır. Ama 3000 liralık bi bilgisayarı da oraya götürmeye pek niyetli değilim. Ancak monitörü bağlayıp testleri benim yapmama izin verirse götürebilirim.

Daha önce bu kilit olayını yaşadığım için tedbirimi almak istedim :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı