Oyun Oynarken Ekranın Yeşil Olması

Gordon Freedos

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

League of Legends oynarken bazı zamanlar ekran birden yemyeşil oluyor. Fakat, sistem kilitlenmiyor. Kulaklıktan oyun sesleri, yaptığım hareketlere göre eş zamanlı şekilde gelmeye devam ediyor. Bu sorun olduğunda monitör arkadasında yer alan hdmi kabloyu söküp tekrar aynı yere taktığımda sorun çözülüyor ve ekran geri geliyor. Oyunuma da kaldığım yerden devam edebiliyorum. Yani restart atmama gerek kalmıyor.

Bu sorun sadece bahsettiğim oyunu oynarken başıma geliyor. Belirli bir sıklığı yok. Bazen oluyor, bazen olmuyor. Aklıma kötü senaryo olan ekran kartı geldi. Bunun için Basemark GPU ve FurMark programları ile test ettim. Özellikle Furmark'ta 30-35 dk arası testte bıraktım. Fakat yeşil ekran sorununu yaşamadım. Yaşadığım soruna benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

Sistemim şu şekilde;
AMD Ryzen 5 3600X
MSI B450 Tomahawk MAX
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 5700XT
XPG GAMMIX D30 16GB(2x8G) DDR4 3000 Mhz
HIGH POWER HPG-750BR-H12S 750W 80+ Bronze Aktif PFC ATX
BenQ 27" RL2755 1ms/60Hz Full HD Gaming Led Monitör

*
Aşağıda benzer sorunu yaşayan bir arkadaş olmuş ama aramızdaki fark benim ekranım yeşile döndükten sonra PC kilitlenmiyor. Oyun arka planda çalışıyor.

Ekran ekteki şekilde tamamen yeşile dönüyor.

ekran yeşil.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
GSOD(Green screen of death) problemi.

Sistemimiz aynı. Bu durum ile bende karşılaşıyorum ve aynı şekilde LoL oynarken oluyor. Bu durumun sebebi LoL açıkken arkada Chrome, Mozilla veya Discord açıksa ve bu programların "Hardware Acceleration" seçeneği tikliyse gerçekleşiyor. Driverlar ile alakalı bir problem ve bu sorun NAVI çıktığından beri devam ediyor. Düzeltmeye çalışıyorlar ancak hala tam olarak düzeltilemedi. Çözümü ise şuanlık bunlar.

GSOD(Green screen of death) problemi.

Sistemimiz aynı. Bu durum ile bende karşılaşıyorum ve aynı şekilde LoL oynarken oluyor. Bu durumun sebebi LoL açıkken arkada Chrome, Mozilla veya Discord açıksa ve bu programların "Hardware Acceleration" seçeneği tikliyse gerçekleşiyor. Driverlar ile alakalı bir problem ve bu sorun NAVI çıktığından beri devam ediyor. Düzeltmeye çalışıyorlar ancak hala tam olarak düzeltilemedi. Çözümü ise şuanlık bunlar.

Merhaba, öncelikle içtenlikle teşekkür ederim. İçime su serptiniz. Dediğinizi düşününce bu sorunu her seferinde yaşamamamın sebebini anladım. Çünkü oyuna girerken karakter rününe internet'ten bakıyorum ve bazen tarayıcıyı kapatmadan oyuna girdiğim olabiliyor. Demek bu tetikliyormuş. Çok ilginç.

Ayrıca bir sorum olacak. NAVI çıktığından beri devam ediyor demişsiniz. Bilmediğimden soruyorum NAVI nedir acaba? :) Bu sorunu direkt lol ile bağdaştırabilir miyiz?

Merhaba, öncelikle içtenlikle teşekkür ederim. İçime su serptiniz. Dediğinizi düşününce bu sorunu her seferinde yaşamamamın sebebini anladım. Çünkü oyuna girerken karakter rününe internet'ten bakıyorum ve bazen tarayıcıyı kapatmadan oyuna girdiğim olabiliyor. Demek bu tetikliyormuş. Çok ilginç.

Ayrıca bir sorum olacak. NAVI çıktığından beri devam ediyor demişsiniz. Bilmediğimden soruyorum NAVI nedir acaba? :) Bu sorunu direkt lol ile bağdaştırabilir miyiz?

NAVI AMD'nin yeni mimarisi yani kullandığınız kart olan RX 5700 XT. LoL de problemli AMD de aslında. LoL'ün kullandığı grafik motoru tarihi eser ve optimizasyon problemleriyle boğuşuyor ancak AMD'nin de DX9(LoL'ün kullandığı grafik arabirimi) desteği bir hayli kötü. Bu iki durum birleşince istenmeyen şeyler ortaya çıkıyor haliyle.

Bilgiler için tekrardan teşekkür ediyorum. Chrome' dan ve discord'dan ilgili ayarı kapattım. Benim gibi sorun yaşayanlar olursa gerekli ayarlar aşağıdaki şekilde;

Discord Donanım İvmesi Kapatma
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Google Chrome Donanım Hızlandırma Kapatma
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı