Oyun oynarken fanlari %100'de calistirmak zararli midir?

Katılım
4 Şubat 2021
Mesajlar
124
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aorus 7 9kf model Gaming laptopum var. Fakat uzun arastirmalar sonucunda farkli sitelerdeki bilgilerin birbiriyle celistigini gordum. Biri; yok, bir zarari olmaz diyor digeri ise fanlarin omrunu kisaltirsin sakin maksimum duzeyde calistirma diyor. Bilgili hocalarim beni bu konu hakkinda aydinlatir misiniz?
 
Ne gereği var son hızda çalıştırmanın.

Kafan ütülenir onun dışında da pek fazla olacağı bir şey yok. Ha için rahat etmiyorsa da %90 seviyesinde çalıştır.
 
Aorus 7 9kf model Gaming laptopum var. Fakat uzun arastirmalar sonucunda farkli sitelerdeki bilgilerin birbiriyle celistigini gordum. Biri; yok, bir zarari olmaz diyor digeri ise fanlarin omrunu kisaltirsin sakin maksimum duzeyde calistirma diyor. Bilgili hocalarim beni bu komu hakkinda aydinlatir misiniz?

Bilgisayarın temizlik-bakım periyodunu kısaltmış olursun hocam. On ayda bir açıp temizliyorsan altı aya falan düşürürsün. Demek istediğim daha hızlı toz toplar falan filan.
 
Şahsi görüşüm her şeyin zaten bir ömrü var fanında olduğu gibi %100 çalıştırmak neden zarar versin otomatiğe alınca isininca kendi ayarliyor ihtiyacı var ki açıyor o fanı ses rahatsız etmiyorsa açabilirsiniz yine de otomatikte bırakırdım yerinizde olsam.
 
%100'de çalıştırırsanız mesela 7 sene dayanacaksa 6 sene dayanır o kadar. Ne olacak fana pervanesi mi kopacak Allah aşkına...
Sadece kafanız fazla ütülenir %85'te çalıştırın ses hem aşırı az olur hem de PC ısınmaz.
(Bu arada PC'ye daha fazla bakım yapman gerekir fanlar hızlı toz tutar.)
 
En iyisi otomatiğe almanız olacaktır, zaten önümüz kış gereksiz yere yüksek devirde çalıştırıp fan sesi dinlemeye gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı