Oyun oynarken GPU kullanımı %70-80'e düşüyor

Batuhan Deveci

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar. FPS genel anlamda yüksek olsa da yer yer 60'In altına düşüyor. Bunu daha önce BF 5'te yaşamıştım şimdi de GOW'da yaşıyorum. İşlemci kullanımı yüzde 70 civarlarında genelde ama GPU kullanımı sık sık %70-80 bandına düşüyor. Düştüğünde ise FPS 60 sınırına yaklaşıyor ve kasma hissediliyor. Grafikler en yüksekte olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Ekran kartı sürücüleri de güncel. Ya işlemcim çok sınırdan karşıladığı için darboğaz yaşıyorum ya da bilmediğim başka bir ayar, overclock vs. var. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. FPS genel anlamda yüksek olsa da yer yer 60'ın altına düşüyor. Bunu daha önce BF 5'te yaşamıştım şimdi de GoW'da yaşıyorum. İşlemci kullanımı yüzde 70 civarlarında genelde ama GPU kullanımı sık sık %70-80 bandına düşüyor. Düştüğünde ise FPS 60 sınırına yaklaşıyor ve kasma hissediliyor. Grafikler en yüksekte olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Ekran kartı sürücüleri de güncel. Ya işlemcim çok sınırdan karşıladığı için darboğaz yaşıyorum ya da bilmediğim başka bir ayar, overclock vs. var. Yardımlarınızı bekliyorum.

Tam verim alamıyor musunuz?

Sistemin ne? Işlemci ram psu ssd monitör?
Muhtemelen darboğaz yaşıyorsun. Işlemcin ekran kartına yetmiyor. Işlemcinin genel olarak %70 olması darboğaz olamadığı anlamına gelmez. Işlemcinin çekirdeklerinden herhangi birisi %90 olur birisi %10 ortalama %70 görürsün ama o %90 dolu olan darboğaz yaşatır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir göz atın.

Başka oyunlarda yaşıyor musun bu durumu hocam?
Yüksek sistem isteyen çoğu oyunda yaşıyorum. AC Origins ve Jedi Fallen Order benzer bir problem yaşamıştım. Kusura bakmayın ceza aldığım için geç yazabildim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir göz atın.

Baktım ama bir çözüm göremedim.

Ayarları düşürmek, FSR'yi açmak vs. de etki etmiyor bu arada. Maksimum fps artıyor ama minimum fps aynı kalıyor.

Yüksek sistem isteyen çoğu oyunda yaşıyorum. AC Origins ve Jedi Fallen Order benzer bir problem yaşamıştım. Kusura bakmayın ceza aldığım için geç yazabildim.

Baktım ama bir çözüm göremedim.

Ayarları düşürmek, FSR'yi açmak vs. de etki etmiyor bu arada. Maksimum fps artıyor ama minimum fps aynı kalıyor.
Hocam malesef darboğaz var. Youtube videolarına baktım biraz. Fsr gibi özellikler açtığınızda darboğaz daha da belirgin hale gelir.

Rdr2 de denediniz mi? Rdr2 de yaşamamanız lazım. Bir deneyin rdr2 dede varsa sorun başka yerde olabilir.

Selam. FPS genel anlamda yüksek olsa da yer yer 60'ın altına düşüyor. Bunu daha önce BF 5'te yaşamıştım şimdi de GoW'da yaşıyorum. İşlemci kullanımı yüzde 70 civarlarında genelde ama GPU kullanımı sık sık %70-80 bandına düşüyor. Düştüğünde ise FPS 60 sınırına yaklaşıyor ve kasma hissediliyor. Grafikler en yüksekte olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Ekran kartı sürücüleri de güncel. Ya işlemcim çok sınırdan karşıladığı için darboğaz yaşıyorum ya da bilmediğim başka bir ayar, overclock vs. var. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam galiba sisteminizde RX 6700 XT ve R5 5600H var darboğaz normalde olmaz ama normalden kastım 2K çünkü GPU 2K için yapılmış bir GPU 1080P'de oynuyorsanız darboğaz normal CPU'nun %70 olması da GoW'un işlemciyi de yoran bir oyun olması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı