Oyun oynarken i5 12400F - RX 570 sistem reset atıyor

Rulling

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartım Sapphire RX 570 ITX Pulse, işlemcim i5 12400F, anakartım ASRock H610M hvs M.2 R20, 16 GB RAM takılı ve işletim sistemim Windows 11. 460W PSU takılı ama tek bir oyun değil PUBG Steam, Fortnite, Ark Survival, GTA 5, God of War böyle oyunlar oyuna girdikten 10 dk sonra PC reset atıyor; macun yeniledim tüm sürücüleri güncelledim ama sorun düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım Sapphire RX 570 ITX Pulse, işlemcim i5 12400F, anakartım ASRock H610M hvs M.2 R20, 16 GB RAM takılı ve işletim sistemim Windows 11. 460W PSU takılı ama tek bir oyun değil PUBG Steam, Fortnite, Ark Survival, GTA 5, God of War böyle oyunlar oyuna girdikten 10 dk sonra PC reset atıyor; macun yeniledim tüm sürücüleri güncelledim ama sorun düzelmedi.

460W PSU özellikle yüksek grafik ayarlarında ve birden fazla bileşenin aynı anda yük altında olduğu durumlarda sisteminiz için yetersiz kalabilir. RX 570 ITX Pulse nispeten düşük güç tüketimli olsa da i5 12400F ve diğer bileşenlerle birlikte bu oyunlar sırasında anlık yüksek güç çekişleri yaşanabilir ve bu da PSU'nun yetersiz kalıp sistemi yeniden başlatmasına neden olabilir çözümü ise daha yüksek wat gücüne sahip kaliteli bir PSU en az 550W 650W önerilir ile değiştirmeniz gerekebilir.

Diğer arkadaş çok güzel bir şekilde yardımcı olmuş, lakin bir önceki sistemimin aynısı olduğu ve birebir aynı sorunla uğraşmışlığım olduğu için yazmak istedim.
PSU yetersizliği konusunda bir test etmeni tavsiye ederim diğer arkadaş gibi.
Benim kasa ekran kartı 95 derecelere ulaştığı için kapanıyordu özellikle Ark oynarken, derecelere bir bak derim sistem kendini kapatmadan önce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı