Oyun oynarken i5 7400 Kullanımı %100 oluyor

seyhanbayram

Picopat
Katılım
10 Kasım 2022
Mesajlar
122
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar GTA 5 veya herhangi bir başka oyun oynarken CPU kullanımı ve GPU kullanımı yüksek. GPU her neyse de CPU normalde %5 %10 arası calısıyor, oyunu acar acmaz %100 oluyor.
Intel i5 7400.
Sapphire RX580 Nitro+ 8 GB.
RAM 8 GB 3200MHz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 5'te PUBG Forza Horizon 5 FiveM GrandRP.
kaç yıllık işlemci? ayrıca oyunlarda yükselmesi gayet normal çünkü fivemde işlemci önemli oyüzden işlemciniz ön plana çıkabilir diğer oyunlarda ise kullanım yüksek olabilir normaldir çünkü raminiz oynadığınız oyunlara göre yetersiz 8x2 yapmanız sizin için daha yararlı olabilir. fps drop falan yaşıyormusunuz? ekran kartınız işlemcinize göre gayet iyi belki darboğazda yaşanabilir. Kısacası 1 adet daha ram takviyesi + işlemci yenilemenizi öneririm ekran kartınız amd olduğu için intel yerine amd işlemciye geçmeniz daha verimli olabilir ryzen 4100 serisi yada 3600x işinizi görebilir eğer diyorsanızki daha verimli bir performans isterim 5600 serisini öneririm.
 
Anladım hocam teşekkür ederim anakart ta değişecek doğru mu ATX anakrtı AMD için uymlu değildir diye biliyorum.
 
Anladım hocam teşekkür ederim anakart ta değişecek doğru mu ATX anakrtı AMD için uymlu değildir diye biliyorum.
evet değişmesi lazım, bana sorarsanız daha fazla ve verimli daha az yüklenmeli bir sistem kullanmak istiyorsanız sisteminizin en iyi parçası olan ekran kartınıza göre amd dizilimi yapın sisteminize, anakart - işlemci + ek olarakta ram takviyesi sisteminizi gayet iyi besler rica ederim.
 
Evet değişmesi lazım, bana sorarsanız daha fazla ve verimli daha az yüklenmeli bir sistem kullanmak istiyorsanız sisteminizin en iyi parçası olan ekran kartınıza göre AMD dizilimi yapın sisteminize, anakart - işlemci + ek olarak da RAM takviyesi sisteminizi gayet iyi besler rica ederim.

Adm Ryzen 3 Pro
MSI B450M-PRO- M.2-Max
Uyumlu olur mu sizce hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı