Oyun oynarken i7-4510U 0.78 GHz'e düşüyor

• Konuyu başlatan Enwia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 2.006

Enwia

Hectopat
Merhabalar, neredeyse herhangi bir oyuna girdiğimde 10-15 dk. sonra çok fena düşüş giriyor, bu düşüş esnasında görev yöneticisinden performansa baktığımda işlemci kullanımı 0.78 GHz'e düşüyor ve bu sırada oyun oynanamaz halde (10-20 FPS arası) hale geliyor. Ne yapmam lazım?

İşlemci: Intel Core i7-4510U 2.00 GHz - 3.10 GHz.
Ekran kartı: AMD Radeon R7 M.260.
8 GB DDR3 RAM.

Merhabalar, neredeyse herhangi bir oyuna girdiğimde 10-15 dk. sonra çok fena düşüş giriyor, bu düşüş esnasında görev yöneticisinden performansa baktığımda işlemci kullanımı 0.78 GHz'e düşüyor ve bu sırada oyun oynanamaz halde (10-20 FPS arası) hale geliyor. Ne yapmam lazım?

İşlemci: Intel Core i7-4510U 2.00 GHz - 3.10 GHz.
Ekran kartı: AMD Radeon R7 M.260.
8 GB DDR3 RAM.
Isı kaynaklı olduğunu düşünüyorum

İşlemci ısınma değerlerini kontrol ettiniz mi?
İşlemci soğutucusunun tipi nedir, fanları çalışıyor mu?
SSD var mı yoksa 5400RPM bir harddisk uzerinde mi oyunları oynuyorsunuz?
Güç kaynağı, kasa vb sistem özelliklerini yazar mısınız?

1- İşlemci ısısını kontrol ettim. Drop girdiğinde 95 96 civarı oluyor ve drop düştüğünde ise 85 gösteriyor.

2- Fanlar çalışıyor evet, dizüstü olduğu için de stok fan kullanıyorum. Ekstra bir fan yok.

3- Ssd mevcut:

OCZ 240GB trıon 150 SATA 3.0​

4-Dediğim gibi dizüstü kullanıyorum. Hepsi kendiliğinden gelen parçalar.

Toshiba S50-B-025​

1- İşlemci ısısını kontrol ettim. Drop girdiğinde 95 96 civarı oluyor ve drop düştüğünde ise 85 gösteriyor.

2- Fanlar çalışıyor evet, dizüstü olduğu için de stok fan kullanıyorum. Ekstra bir fan yok.

3- Ssd mevcut:

Toshiba S50-B-025​

Yüksek performans gerektiren durumlarda işlemci daha çok çalışır, daha çok çalıştığı içinse daha çok ısınır. Belli bir ısıdan sonra ise işlemci bozulmamak için GHZ'ini düşürerek soğumayı sağlar

1- Işlemci ısısını kontrol ettim. Drop girdiğinde 95 96 civarı oluyor ve drop düştüğünde ise 85 gösteriyor.

3- SSD mevcut:

Toshiba S50-B-025​

Dostum sana kesin çözüm vereyim. ThrottleStop uygulamasını indir clock mod ve set multiplier e tik at ve set multiplier in yanından frekansıFull yap Turn On de ve Save yap programı arka plana al artık işlemcin maximum frekansta tabii istediğin frekansa ayarlayabilirsin. Dene olmazsa dönüş yap.

Yüksek performans gerektiren durumlarda işlemci daha çok çalışır, daha çok çalıştığı içinse daha çok ısınır. Belli bir ısıdan sonra ise işlemci bozulmamak için GHz'ini düşürerek soğumayı sağlar.

Hocam haklı tam olarak bu sorundan başınız ağrıyor.

Dostum sana kesin çözüm vereyim. ThrottleStop uygulamasını indir clock mod ve set multiplier e tik at ve set multiplier in yanından frekansıfull yap turn on de ve Save yap programı arka plana al artık işlemcin maximum frekansta tabii istediğin frekansa ayarlayabilirsin. Dene olmazsa dönüş yap.

Dediğinizi yapabilir tabii ama işlemciyi çok ısıtmamak lazım çünkü hasar görebilir. Tavsiyem soğutucu almanız yönünde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı