Çözüldü Oyun oynarken ikinci monitör kapanıp açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aliköse

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Matbaa
Arkadaşlar merhaba öncelikle sistemim:
B450 Aorus Elite anakart
R5 5600 işlemci yanına Arctis freze 34 e-Sports Duo sogutucu.
Corsair Vengeance RGB Pro 8x2 16 GB 3200 mhrz RAM
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RX 6650XT 8 GB
Güc kaynagı Corsair VS550W.

GTA V girdiğim zaman ikinci monitörüm sinyal yok deyip anında gidip anında geliyor 2 3 dakikada bir iki kere yapıyor.
Birinci monitörüm DP port ile baglı ikincisi ise hdm dönüştürücü VGA ile bağlı daha once böyle bir sorun yoktu. Ekran kartım 1 yıl olmuyor değişimle sıfır geldi.

Çözüm
Kablo bulup televizyon bağlantısı yapıp oyle deneyecegim.

Dostlar sorunu şu şekilde çözdüm anlatıyorum çevirici PC'nin arkasında durduğu için egzoz fanındaki sıcaklık çeviriciye direkt olarak sıcak hava akımı sağladığı için çevirici yüksek ısıya maruz kalıyor kabloyu kasanın üstüne doğru astım çevirici de kasanın kenarında kaldı artık sıcak hava teması olmadığı için sorun yaşamıyorum.
Arkadaşlar merhaba öncelikle sistemim:
B450 Aorus Elite anakart
R5 5600 işlemci yanına Arctis freze 34 e-Sports Duo sogutucu.
Corsair Vengeance RGB Pro 8x2 16 GB 3200 mhrz RAM
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RX 6650XT 8 GB
Güc kaynagı Corsair VS550W.

GTA V girdiğim zaman ikinci monitörüm sinyal yok deyip anında gidip anında geliyor 2 3 dakikada bir iki kere yapıyor.
Birinci monitörüm DP port ile baglı ikincisi ise hdm dönüştürücü VGA ile bağlı daha once böyle bir sorun yoktu. Ekran kartım 1 yıl olmuyor değişimle sıfır geldi.

Sorun, ikinci monitör bağlantısı veya güç kaynağı yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Çözüm için:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:
    • HDMI-VGA dönüştürücü veya kabloyu değiştirip test edin. Dönüştürücüler bazen uyumsuzluk gösterebilir.
  2. Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelleyin:
    • AMD Adrenalin yazılımı üzerinden ekran kartı sürücüsünü güncelleyerek yeniden deneyin.
  3. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
    • Corsair VS550W güç kaynağı, yüksek yük altındaki sistemler için yetersiz olabilir. Daha güçlü bir PSU (650W veya üzeri) ile test edin.
  4. Monitör Ayarlarını Kontrol Edin:
    • İkinci monitörün çözünürlüğünü ve yenileme hızını düşürerek (örneğin 60 Hz) deneme yapın.
Sorun devam ederse, dönüştürücüyü değiştirmek veya ekran kartı bağlantı noktalarını test etmek gerekebilir.

Kablo bulup televizyon bağlantısı yapıp oyle deneyecegim.

Dostlar sorunu şu şekilde çözdüm anlatıyorum çevirici PC'nin arkasında durduğu için egzoz fanındaki sıcaklık çeviriciye direkt olarak sıcak hava akımı sağladığı için çevirici yüksek ısıya maruz kalıyor kabloyu kasanın üstüne doğru astım çevirici de kasanın kenarında kaldı artık sıcak hava teması olmadığı için sorun yaşamıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı