Oyun oynarken "Kernel Data Inpage Error" hatası

Bu hata ile dün SOMA ve Don't Starve Together oynarken karşılaştım. SOMA oynarken oyundan kaynaklı olabileceğine yordum ama alakasız olan DST'de de yaşayınca soruna bakmaya karar verdim. Oynadığım diğer oyunların hiçbirinde bu hataya rast gelmedim (örneğin Dark Souls 3, Elden Ring, Cyberpunk 2077 vs.) ama bunun şanstan ibaret mi yoksa oyunların yapısıyla mı alakalı olduğundan emin değilim. HD TUNE ile yaptığımda hasarlı parça tespit etmedi. Bu noktada aklıma yalnızca belleklerin hasarlı olabileceği ihtimali geliyor. HDD taramasıyla beraber minidump dosyalarını aşağıya bırakıyorum.
Desktop Screenshot 2024.07.28 - 22.40.08.86.png

Minidump dosyaları

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünüz 2019 yılına ait güncelleyin.

Sanırım hata taraması yaptığınız disk HDD. Windows bu diske mi kurulu?

Sistem bilgilerinizi yazmadığınız için sormak zorunda kalıyorum.

AVG Antivirüs yazılımını kaldırıp deneyin.

Ekran görüntüsü 2024-07-30 160241.png

Son düzenleme:
Sanırım hata taraması yaptığınız disk HDD. Windows bu diske mi kurulu?

Sistem bilgilerinizi yazmadığınız için sormak zorunda kalıyorum.

AVG Antivirüs yazılımını kaldırıp deneyin.

Eki Görüntüle 2268444
Windows SSD'ye kurulu, hata taraması HDD üzerinden yapıldı. Sistem bilgileri ise şu şekilde:
-128 GB ssd
-1 TB HDD
-16 GB 3200 mhz ram (markayı hatırlamıyorum)
-AMD Ryzen 5 2600
-Inno3D GTX 1660
-Biostar B450mh
-550w PSU (markayı hatırlamıyorum sanırım Archon)

AVG'yi silip deneyeceğim eve varınca teşekkürler.

Aynı taramayı SSD'ye de yapın. BIOS'ta XMP kapatıp bir süre deneyin. Zira her minidump dosyasında ayrı bir sorun görünüyor.

SSD'yi bir de rehberle test edip sağlık yüzdesine bakın.

Hızlı başlat'ı devre dışı bırakın.

Son düzenleme:
Efenim dediklerinizin hepsini uyguladım ama öyle ya da böyle hata geri geldi. Bu noktada ben sorunun HDD kaynaklı olduğuna inanıyorum zira oyun oynarken başlatamayıp HDD klasörünü açma hatası da vermeye başladı. Ben gene minidump dosyaları, ssd ve hdd sağlık raporunu aşağıya bırakacağım da sizin önerdiğiniz 1 TB kapasitede HDD modeli var mıdır?
resim_2024-08-01_040237476.png ssd sağlık 2.PNG Minidump 2
Aynı taramayı SSD'ye de yapın. BIOS'ta XMP kapatıp bir süre deneyin. Zira her minidump dosyasında ayrı bir sorun görünüyor.

SSD'yi bir de rehberle test edip sağlık yüzdesine bakın.

Hızlı başlat'ı devre dışı bırakın.

HDD'de ciddi bir sorun görünmüyor hocam. Klasörü açma hatası oyun dosyalarından kaynaklı olabilir.

Rehberi uygulayın:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı