Oyun oynarken "Kernel Data Inpage Error" hatası

Bu hata ile dün SOMA ve Don't Starve Together oynarken karşılaştım. SOMA oynarken oyundan kaynaklı olabileceğine yordum ama alakasız olan DST'de de yaşayınca soruna bakmaya karar verdim. Oynadığım diğer oyunların hiçbirinde bu hataya rast gelmedim (örneğin Dark Souls 3, Elden Ring, Cyberpunk 2077 vs.) ama bunun şanstan ibaret mi yoksa oyunların yapısıyla mı alakalı olduğundan emin değilim. HD TUNE ile yaptığımda hasarlı parça tespit etmedi. Bu noktada aklıma yalnızca belleklerin hasarlı olabileceği ihtimali geliyor. HDD taramasıyla beraber minidump dosyalarını aşağıya bırakıyorum.
Desktop Screenshot 2024.07.28 - 22.40.08.86.png

Minidump dosyaları

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'de ciddi bir sorun görünmüyor hocam. Klasörü açma hatası oyun dosyalarından kaynaklı olabilir.

Rehberi uygulayın:

Valla aynı problemi Cs go ve Don't Starve Together'da yaşadım. Hdd ile bir bağlantısı olmalı diye düşünüyorum.

Aldığınız son mavi ekran hataları disklerle ilgili doğrudur. O zaman imkanınız varsa farklı HDD ile deneyin.
Harici bir harddisk bağlayıp kendi HDD'min kablolarını çıkarınca hatayı hiç almadım. Slotu bozuk mu acaba deyip diğer slota takmıştım öncede ama o da aynı sonucu vermişti. Şimdi yeni HDD siparişi vereceğim sizin de öneriniz varsa 1700 TL ve aşağısı için duymak isterim.

Harici bir harddisk bağlayıp kendi HDD'min kablolarını çıkarınca hatayı hiç almadım. Slotu bozuk mu acaba deyip diğer slota takmıştım öncede ama o da aynı sonucu vermişti. Şimdi yeni HDD siparişi vereceğim sizin de öneriniz varsa 1700 TL ve aşağısı için duymak isterim.
Bunun için yeni konu açın hocam.

Aldığınız son mavi ekran hataları disklerle ilgili doğrudur. O zaman imkanınız varsa farklı HDD ile deneyin.
Efendim HDD'mi değiştirmiştim ve günlerdir bir sıkıntı yaşamıyordum. Ta ki bugün Doom Eternal oynarken PC kapanana kadar. PC kapandıktan sonra tekrar açtım (kablo düzgün pozisyonda olmayınca olabiliyordu bu) ve oyunu tekrar açtım. Bu sefer oyunun ortasında oyundan attı ve HDD klasörünü açtı. Ben de HD Tune ile sağlık taraması yaparken Malwarebytes ile virüs taraması da yaptım. Virüs taraması bitince problem yok gözüküyordu. Harddisk taramasının yarısındayken ise Kernel_Data_Inpage_Error aldım. Artık ne yapsam bilemiyorum minidump dosyalarını aşağıya bırakacağım.

Minidump Dosyaları 3

Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

HDDTune ile SSD Error Scan taraması yapın.

Arama kutusuna CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutu girin:

chkdsk /f /r

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı