Çözüldü Oyun oynarken klavye takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Khazaddum

Decapat
Merhaba,

Klavyem normal bilgisayar kullanırken (Google'da gezinirken, iş yaparken, şu an bu yazıyı yazarken...) bir sıkıntı olmuyor. Normal çalışıyor. Oyuna girdiğim zaman klavyemde tuşlar aralıklarla takılı kalıyor. Elimi çeksemde karakter bi' süre devam ediyor. Ayrıca chat kısmına yazarken bi an yazmıyor sonra tekrar yazıyor ve örneğin son bastığım tuş "h" tuşu arka arkaya "hhhhhhhhhh" gibi takılma oluyor.

Türkçe ve İngilizce birçok farklı siteden araştırdım bir sonuç bulamadım. Önerilenler arasında birçok Türk ve yabancı kişiler;

Aygıt Yöneticisi > İnsan Arabirim Aygıtları > USB Giriş Ayıgıtında, "Güç Yönetimi" kısmındaki "Güç kazancını sağlamak için, bilgisayar bu ayıgıtı kapatsın." kısmındaki tik olanı kaldırılması gerektiğini söylüyor.

Ayrıca Aygıt Yöneticisi > Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri > USB Kök Hub (USB 3.0) kısmındaki için de aynı işlemi yapmamı söylediler fakat bi' değişiklik olmadı hala oyun oynarken aynı takılma ve bazen işlememe sorununu yaşıyorum.

3 gündür uğraşıyorum, bir çözüm bulamadım.

Bu arada başka bir klavye ile denedim onda da aynı problemi yaşıyorum.

Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Çözüm
O takılmalar olurken seste sorun oluyor mu? Yani ses takılması gibi.

Hayır, seste sıkıntı yok. Her şey çok normal, mouse normal. Kasada Wi-Fi yok, o yüzden TP-Link'in USB Wi-Fi'sini kullanıyorum. Onda da problem yok. Anakartta problem olsa bunlar da çalışmazdı ya da anakartın klavye takılı portu sıkıntılı olsa. Değiştirdim, gene olmuyor.
Sistemsel bir problem var mı dedim ve format attım PC'ye. Oyun oynarken gene aynı problem yaşandı. Anlamıyorum, problemi yanlış mı düşünüyorum yoksa anakartta mı sıkıntı var?

Bende de aynı sorun var

Klavye veya USB girişi ile alakalı olduğu sanmıyorum.

Soruna çözüm bulursan buradan yazar mısın?

Benim anakart A320M-K,

AMD sitesine girdim ve Drivers ve Support kısmından Chipset > benimki AM4 soket olduğu için onu seçtim > A320 > Windows 10 64 Bit için olanını indirdim, kurdum. PC'yi yeniden başlattım, az önce oyuna girdim, 10 dakikada 30-40 kere takılıyordu. Hiç takılmadan oynadım.
Bende de aynı sorun var
Farklı bir klavyeniz var mı? Varsa onunla oyun oynamayı deneyebilir misiniz?
Soruna Çözüm bulursan buradan yazar mısın ?

O takılmalar olurken seste sorun oluyor mu? Yani ses takılması gibi.

Hayır, seste sıkıntı yok. Her şey çok normal, mouse normal. Kasada Wi-Fi yok, o yüzden TP-Link'in USB Wi-Fi'sini kullanıyorum. Onda da problem yok. Anakartta problem olsa bunlar da çalışmazdı ya da anakartın klavye takılı portu sıkıntılı olsa. Değiştirdim, gene olmuyor.
Sistemsel bir problem var mı dedim ve format attım PC'ye. Oyun oynarken gene aynı problem yaşandı. Anlamıyorum, problemi yanlış mı düşünüyorum yoksa anakartta mı sıkıntı var?

Bende de aynı sorun var

Soruna çözüm bulursan buradan yazar mısın?

Benim anakart A320M-K,

AMD sitesine girdim ve Drivers ve Support kısmından Chipset > benimki AM4 soket olduğu için onu seçtim > A320 > Windows 10 64 Bit için olanını indirdim, kurdum. PC'yi yeniden başlattım, az önce oyuna girdim, 10 dakikada 30-40 kere takılıyordu. Hiç takılmadan oynadım.

Çözüm

Merhaba hortlatıyorum ama bende de aynı sorun mevcut, ayırca ben MSI marka laptop kullanıcısıyım ve işlemci cihpsetim güncel. Bildiğiniz başka bir çözüm var mı?

Oyunda 10dk oynadıktan sonra klavye takılmaya başlıyordu. Hangi klavyeyi denediysem olmadı. Konu ile alakalı internette çok araştırma yaptım. Her ne söylendiyse yaptım ama sorun çözülmedi.

Çözüm:
USB Klavye'ye aparat alarak PS/2 ye çevirdim. Sorun çözüldü.

Belki başka kardeşlerimizin işine yarayabilir diye yazdım.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…