Çözüldü Oyun oynarken mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Yer
𐰇𐱅𐰇𐰚𐰀𐰤𐱅𐰇𐰼𐰚𐰃𐰾𐱃𐰀𐰣
Bilgisayarım 3 gündür oyun oynarken kendi kendini yeniden başlatıyor. Bugün tekrar olduğunda "olay görüntüleyicisi" üzerinden sorunu çözmek adına ne olup ne bittiğini kontrol ederken içerisinde "bluescreen" yazan olaylar gördüm. Kontrol ettiğimde dump dosyaları vardı ancak incelemeyi bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
@Enes3078 @Bora Dere

Son düzenleme:
Çözüm
Evet sorun çözüme kavuştu mu?
Hiçbiri işe yaramadı. Hiçbiri yaramayınca çaresizce format attım o da yaramadı. Ben de alakasız bir yöntemi işe yaramayacağı düşüncesiyle denedim; RAM, ekran kartı ve SSD'nin pinlerini silgi ile sildim ve ilginç bir şekilde işe yaradı, o günden beri sadece 1 kez kapandı bir daha yok. Bu şekilde çözdüm.

Son düzenleme:
Malwarebytes haftalardır güncelleme bekliyor.
Ekran kartının stok OC'si dışında OC bulunmuyor. Sayılır mı bilmem ancak XMP açık.
Ekran kartı sürücülerini GeForce Experience otomatik yüklüyor. En son birkaç gün önce güncelledi ve o güncellemeden 1-2 gün sonra bu sorunu görmeye başladım.

8 Ocak'tan beri R6S oynuyorum ve R6S oynamaya başladığım gün bu sorun görülmeye başlandı. Sorunun BattlEye kaynaklı olduğunu düşünüyorum, sistem sadece BattlEye kullanan (R6S, Bannerlord gibi) oyunlarda kapanıyor. BattlEye kaldırıp yükleyeceğim. Bir de Malwarebytes güncellerim. Sorun görülmeye devam ederse diğer dediklerinizi de uygularım, önce şüphelileri uygulayayım. Teşekkürler.

Ana sebep olarak ekran kartı sürücüsü veya ekran kartı da görünüyor. O yüzden o adımı da uygulayın, sonrasında sorun görülürse dediğiniz gibi diğer adımları uygularsınız.
Tamamdır hocam, uygulayacağım. Sağ olun.
MSI Afterburner ve RivaTuner programlarını sildim.
Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim.
BattlEye kaldırıp yükledim.
Malwarebytes güncelledim.
Kaspersky veritabanı güncellemesi yaptım.

1 saat kadar CS:GO oynadım sorun yok, R6S girdiğimde tekrar kapandı.
@Ma'at

Son düzenleme:
Son düzenleme:
  • DDU ile sürücüyü kaldırın, başka sürüm kurun.
  • Kaspersky ve Malwarebytes güncel mi diye kontrol edin, güncelse kaldırın.
  • Vanguard'ı kaldırın.
  • CPU-Z'yi kaldırın.
  • Xbox kolu kullanıyorsanız çıkartın, emülatör varsa kaldırın veya kullanmayın.
  • Bluetooth adaptörü kullanıyorsanız sürücüsünü güncelleyin. Donanım kimliğini kullanabilirsiniz.
  • MSI Afterburner'ı, Corsair yazılımlarını yine kaldırın. BattlEye'ı da tekrardan kaldırıp geri yükleyin.
  • OCCT ile VRAM testi yapın. 6 Iteration olana kadar yapmanız yeterlidir.

@Ma'at

Ekran kartı sürücüsünü güncellediğimden beri sorun yaşıyordum. DDU ile sürücüleri tekrardan kaldırdım, bu sefer bir önceki sürümü yükledim.

XBOX kolu kullanmıyorum, bluetooth adaptör + DS4 for Windows ile Dualshock 4 kullanıyorum. Emülatör ise kullanmıyorum.

Bluetooth adaptörümün donanım kimliği ile aratınca sonuçlar ile karşılaştım, ancak güvenilir görünmediği için yüklemedim.

BattlEye yerine direkt R6'yı sildim.

Sonuçları aktarırım.
Edit: Yine kapandı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı