Evet etiket çalışmamış. Diğer kişiler mesaj yazdığı için anca görebildim.
PathOfExile oynadığın görülüyor ve o hata kaynağı. Oyun ayarlarından Multi Threading olanı kapatın. DirectX olanı da 9 olarak değiştirin.
Eki Görüntüle 437935
Sorunu ilk Diablo'da aldım, sonra CS GO'da, en son Path of Exile'da aldım. Ekran kartından şüphelendiğim için FurMark testi yaparken 2-3 dk da bir yine mavi ekran alınca CS'yi onboard ekran kartıyla denedim yine mavi ekran aldım. Ama oyun içinde performans izleyiciden kontrol ettiğimde mavi ekrana atmadan önce RAM kullanımı bir anda %50-60'dan %10'a düşüyor 2-3 saniye sonrada kilitlenip mavi ekrana atıyordu RAM'dan şüphelendim. 1 tane başka RAM takıp denedim 15 gündür hiçbir sorun yok aynı oyunları aynı testleri yapıyorum daha olay günlüğünde uygulama hatası bile görmedim.
Evet etiket çalışmamış. Diğer kişiler mesaj yazdığı için anca görebildim.
PathOfExile oynadığın görülüyor ve o hata kaynağı. Oyun ayarlarından Multi Threading olanı kapatın. DirectX olanı da 9 olarak değiştirin.
Eki Görüntüle 437935
Memtest86'ya güvendiğim için o kadar uğraştık. Demek ki RAM'larda belli bir birimde sorun vardı ne zaman yüksek RAM kullanımı söz konusu olsa o birim kullanıma girip mavi ekran veriyordu. Memtest düzenli ve küçük veriler gönderdiği için de hiçbir zaman bozuk birime denk gelmedi diye düşünüyorum.
Ne oldu sorunu çözdün mü?
Sorun RAM değişimiyle çözüldü gibi 15 gündür hatayı aldığım uygulamalarla test ediyorum.
İşlemciye voltaj vermeyi denediniz mi?
İşlemci voltajı ile sorun yoktu onu da kontrol etmiştim daha önce. Zaten otomatik modda olduğu için düşük değil aksine gereksiz yüksek voltaj veriyor anakart. Zaten bilirsiniz gelişmiş kullanıcılar işlemci ısısını düşürmek için genelde manüele alıp voltajı 1.40-1.45'e sınırlıyorlar.