Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

\\\Phoenix///

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım oynadığım tüm oyunlarda farklı hata koldarı ile mavi ekran veriyor. Hatayı verdiğinde bazen monitöre hiç görüntü gelmiyor. Bazende hata bilgileri toplanıyor ekranından sonra yeniden başlatıyor. BIOS güncel, Windows güncel, sürücüler güncel, bağlantısı kesilmiş tüm aygıt sürücüleri temizlendi, RAM test, HDD test ve SSD sağlığı test edildi. Ekran kartı FurMark ile 30 dk stres testi yapıldı test sırasında mavi ekran ya da hata mesajı almadım. RAM'ler tek tek denendi slotlar değiştirilerek tekrar denendi. 3000 MHz RAM'lar 2133'e çekilerek denendi, ekran kartı driver silinerek donanım kaldırıldı ve onboard ekran kartı ile CS GO oynayarak test edildi ve oyunlarda mavi ekran sorunu devam ediyor. Konu hakkında yardımınızı rica ediyorum.
Minidump Dosyası:

Sistem Bilgileri:
  • Kasa: Zalman Z11 Neo
  • Anakart: ASUS Z370-E GAMING
  • İşlemci: Intel i7 8700K
  • Ekran kartı: MSI GTX 1070 8 GB OC
  • RAM bellek: Kingston HyperX Predator 8 GBx2 300 MHz CL15
  • SSD: Samsung 960 Evo NVMe M.2 SATA 250 GB
  • HDD: Toshiba 3.5" 2TB SATA 3.0 64MB Önbellek 7200RPM
  • Power: Zalman ZM 700 LX 700 Watt
  • Soğutucu: Aerocool P7-L240 Sıvı soğutma
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sorunu ilk Diablo'da aldım, sonra CS GO'da, en son Path of Exile'da aldım. Ekran kartından şüphelendiğim için FurMark testi yaparken 2-3 dk da bir yine mavi ekran alınca CS'yi onboard ekran kartıyla denedim yine mavi ekran aldım. Ama oyun içinde performans izleyiciden kontrol ettiğimde mavi ekrana atmadan önce RAM kullanımı bir anda %50-60'dan %10'a düşüyor 2-3 saniye sonrada kilitlenip mavi ekrana atıyordu RAM'dan şüphelendim. 1 tane başka RAM takıp denedim 15 gündür hiçbir sorun yok aynı oyunları aynı testleri yapıyorum daha olay günlüğünde uygulama hatası bile görmedim.

Memtest86'ya güvendiğim için o kadar uğraştık. Demek ki RAM'larda belli bir birimde sorun vardı ne zaman yüksek RAM kullanımı söz konusu olsa o birim kullanıma girip mavi ekran veriyordu. Memtest düzenli ve küçük veriler gönderdiği için de hiçbir zaman bozuk birime denk gelmedi diye düşünüyorum.
Ne oldu sorunu çözdün mü?
Sorun RAM değişimiyle çözüldü gibi 15 gündür hatayı aldığım uygulamalarla test ediyorum.
İşlemciye voltaj vermeyi denediniz mi?
İşlemci voltajı ile sorun yoktu onu da kontrol etmiştim daha önce. Zaten otomatik modda olduğu için düşük değil aksine gereksiz yüksek voltaj veriyor anakart. Zaten bilirsiniz gelişmiş kullanıcılar işlemci ısısını düşürmek için genelde manüele alıp voltajı 1.40-1.45'e sınırlıyorlar.
Format atmanız gerekli, format sonrası ASC, IObit yazılımları sürücü bulucu gibi gereksiz şeyleri yüklemeyin.
Format öncesi BIOS default etmeyi unutmayın.
3 Gün önce format atmıştım zaten. Foruma yazmadan önce sorunun çözümü için farklı windows sürümleri denedim hepsinde de aynı hatayı alınca en son 3 gün önce win 10 yükledim. Eğer 3 günde windows dosyalarına zarar gelmiş ise bu donanımsal bir sorun olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…