Oyun oynarken mide bulanması ve baş dönmesi

Half-Life'da sarı kanlar yüzünden bi ara bende de oluyordu. Sanırım içeriğinden ve atmosferinden dolayı. Özellikle Ravenholm bölümünde çok kötü olmuştum.
Aslında içerik olarak hiç rahatsız edici gelmemişti bana. Buradaki arkadaşlar farklı bir durumdan kaynaklandığını söylediler :)
Merhaba bence bu konu, Mavi ışık filtresine artık gözünüzün dayanamaması. Mavi ışık filtreli bir gözük alın.
Çok teşekkür ederim :)
Aynı sorun bende de oluyordu bir dönem. Motion blur ağırlıklı oyunlarda ayar kapatarak ve grafiği problem yaratabilecek oyunlardan uzak kalarak kısmen aştım diyebilirim.
Bilgilendirme için teşekkür ederim :)
Doktorluk bir durum olabilir, göz ile alakalı sonuçta. Belliki uzun süre oynamaya, ani değişikliğe vs gelemiyorsun. @Cilcuenca arkadaşımız dediğinde aklıma geldi, motion blur kaynaklıda olabilir, bulanıklık yapıyor sonuçta. Fakat herşeye rağmen ben bu sıkıntıyı gözlerine veririm, kontrol ettirmende fayda var, zarar gelmez sonuçta...
Tabii ki. Birçok kere göz muayenesi gördüm ama bu durumu belirtmemiştim. Bu sefer belirteyim. Sağ olun :)
 
Bazen oluyor bu bende de. Mesela oynadığim bir oyunda çözünürlük değişince falan. Midem bulanıyor çok kötü hissediyorum. Eğer oyuna girdiğim anda olursa o oyunu oynayamam.
 
FPS oyunlarından dolayı olabilir belki. Outlast izlerken kameranın fazla hareket etmesi rahatsız ediyordu, başım dönüyordu bazen kapatıyordum. TPS oyunlarda bunu yaşamadım. Sizde de Skyrim'de olmadıysa belki benzer bir durumdur.
 
Bu arkadaşların dediğiyle alakası yok durumunun. Bu iç kulağındaki bir denge bölümü problemden dolayı oluşuyor. Otobüste telefona bakarken, veya fps oyunlarında başına gelebilir. Bu sorun bende de var ve bu sorunun yegane çözümü oyundaki FOV yani görüş açısını fullemek. Görüş açısı ne kadar geniş olursa başın da o kadar dönmeyecektir. Bu kesinlikle sorunu çözüyor. Half-life'da fovu artıran komutlar var onlara göz at ve rahat edene kadar arttır. Bioshockta malesef fovu fullesen bile yeteri kadar artmıyor. Daha çok artırabileceğin bir mod varsa bilmiyorum ama fovu fullediğimde ben bioshocku hala oynayamıyordum
 
Şimdi 9 saat aralıksız oyun oynarım problem yok. Ama uçak 3 dakika kullanırsam bulantı hafiften başlar. Uçak ile başını döndürmiycen fazla. Ve FPS oyunlarında DPI fare ayarını düşür. Başın daha az döner miden bulanmaz.
 

Geri
Yukarı