Oyun oynarken mide bulantısı ve sersemlik

Yaşadığın şey "motion sickness" denilen şey de olabilir. Özellikle- birinci kişi gözünden oyun oynarken yaşanır. Vücudun hareketsizken gözlerinle sürekli hareket halindeymiş gibi bir görüntü görmenden kaynaklanır. Mide bulantısı ve baş dönmesi yapar. Ben de yaşıyorum. Bu tarz hareket halinde olunan oyunları oynayamıyorum mesela bu yüzden.

Son düzenleme:
Yaşadığın şey "Motion sickness" denilen şey de olabilir. Özellikle first person olarak oyun oynarken yaşanır. Vücudun hareketsizken gözlerinle sürekli hareket halindeymiş gibi bir görüntü görmenden kaynaklanır. Mide bulantısı ve baş dönmesi yapar. Ben de yaşıyorum. Bu tarz hareket halinde olunan oyunları oynayamıyorum mesela bu yüzden.

Nasıl tedavi edilir hocam bu?

Nasıl tedavi edilir hocam bu?
Araba tutması gibi düşünün, direkt tedavisi yok benim bildiğim. Oyunun ayarlarında hareket azaltma tarzı ayarlar oluyor, onlar deneme yanılmayla ayarlanabilir. Mümkünse 3. kişi olarak oynanabilir oyunlar. Kişiden kişiye değişiyor. Ben Minecraft oynanan ekrana bile bakamıyorum mesela. Ateşim çıkmış gibi oluyorum, midem bulanmaya başlıyor anında.

Araba tutması gibi düşünün, direkt tedavisi yok benim bildiğim. Oyunun ayarlarında hareket azaltma tarzı ayarlar oluyor, onlar deneme yanılmayla ayarlanabilir. Mümkünse 3. kişi olarak oynanabilir oyunlar. Kişiden kişiye değişiyor. Ben Minecraft oynanan ekrana bile bakamıyorum mesela. Ateşim çıkmış gibi oluyorum, midem bulanmaya başlıyor anında.

Yani Valorant'ta var mı?

Hocam şu an her şeyi blurlu görüyorum yani arkasında beyaz gölge bırakıyor yazılar şekiller sanki kayan yıldız gibi miyopmu oldum?

Yani Valorant'ta var mı?
Valorant'ta var mı derken söylediğim ayarları mı kastettin? Öyleyse bilmiyorum, kurcalamak lazım. Fakat Valorant'ın motion sickness'e sebep olan oyunlardan biri olduğunu biliyorum. Senin yaşadığın yüzde yüz budur diyemem. Sadece kendi deneyimim ve etrafta gördüklerim böyle.
Hocam şu an her şeyi blurlu görüyorum yani arkasında beyaz gölge bırakıyor yazılar şekiller sanki kayan yıldız gibi miyop mu oldum?
Ya eğer ki şu anlık olan bir şeyse muhtemelen yorgunluktandır. Çok fazla ekrana bakmaktan veya uykusuzluktan falan olabilir. Fakat hep olan bir şeyse doktora gitmek lazım. Ben bilemem ne olduğunu maalesef. Miyopta uzaktaki şeyleri göremezsin. Mesela koltukta otururken televizyonu göremezsin. Çok ilerlediyse bilgisayar ekranındaki yazıları okuyamazsın. Başka bir göz hastalığı da olabilir.

Valorant'ta var mı derken söylediğim ayarları mı kastettin? Öyleyse bilmiyorum, kurcalamak lazım. Fakat Valorant'ın Motion Sickness'e sebep olan oyunlardan biri olduğunu biliyorum. Senin yaşadığın yüzde yüz budur diyemem. Sadece kendi deneyimim ve etrafta gördüklerim böyle.

Ya eğer ki şu anlık olan bir şeyse muhtemelen yorgunluktandır. Çok fazla ekrana bakmaktan veya uykusuzluktan falan olabilir. Fakat hep olan bir şeyse doktora gitmek lazım. Ben bilemem ne olduğunu maalesef. Miyopta uzaktaki şeyleri göremezsin. Mesela koltukta otururken televizyonu göremezsin. Çok ilerlediyse bilgisayar ekranındaki yazıları okuyamazsın. Başka bir göz hastalığı da olabilir.

Bu Motion sickness kendi kendine geçiyor mu yoksa ilaçmı almamız lazım çok kötü bir şey çünkü sadece yaşayanlar anlar. Oyundan soğuttu beni.

Bu motion sickness kendi kendine geçiyor mu yoksa ilaç mı almamız lazım? Çok kötü bir şey çünkü, sadece yaşayanlar anlar. Oyundan soğuttu beni.
Evet çok kötü bir şey, ben oyun oynamamakta buldum çözümü. İlacı olup olmadığını bilmiyorum, belki araba tutmasına iyi gelen ilaçlar işe yarar ama doktora sormadan kullanma. Oyunun ayarlarıyla oyna. İlla azaltacak bir şekile getirirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı