Oyun oynarken "no signal" hatası

Leshy05

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
rx580
İşlemci
i5 2500
Oyun oynarken rastgele bir süre içerisinde ekran gidiyor ve no signal diye bir yazı çıkıyor. FurMark testi yaptım bir sorun olmadı, DDU kullanarak driverları temizledim gelişme olmadı, driverları güncelledim gene bir gelişme olmadı. Acaba sorun karttamı diye ekran kartını değişmeden önceki sorunsuz kullandığım kartı taktım gariptir onda da aynı hatayı aldım.

Oyun oynarken rastgele bir süre içerisinde ekran gidiyor ve no signal diye bir yazı çıkıyor. FurMark testi yaptım bir sorun olmadı, DDU kullanarak driverları temizledim gelişme olmadı, driverları güncelledim gene bir gelişme olmadı. Acaba sorun karttamı diye ekran kartını değişmeden önceki sorunsuz kullandığım kartı taktım gariptir onda da aynı hatayı aldım.

Onda da aynı hatayı aldığınıza göre ve DDU ile driverları temizlediğinizden dolayı hatanın donanımsal olabileceğini düşünüyorum monitorunuzun kablolarını kontrol etmenizi önerebilirim.

Bu arada aynı hatayı alıyordum eskiden, ne alakadır bilmem BIOS sürümünü değiştirdiğimde düzeldi.

2 tane monitör kullandım sırayla, hem VGA hem HDMI hem de DP denedim hepsinden aynı sonuç aldım.

Bence benim yaptığım gibi BIOS sürümünüzü değiştirin alakasız gelebilir ama benim sorunumu çözmüştü aynı sizinki gibi oyuna girdikten 10 dakika sonra veya 5 dakika sonra bir anda no signal yiyordum.

bir de ekstra olarak anakartın bir ram slotu bozuk. O kısma ram takınca bilgisayar hiç açılmıyor o yüzden tek ram takıyorum. Acaba direk anakartımda sorun olabilir mi?

Bence benim yaptığım gibi BIOS sürümünüzü değiştirin alakasız gelebilir ama benim sorunumu çözmüştü aynı sizinki gibi oyuna girdikten 10 dakika sonra veya 5 dakika sonra bir anda no signal yiyordum.

Dostum yalan söylemeyeceğim AMI eski BIOS'una sahibim ve BIOS güncelleme konusunda hiçbir fikrim yok

Bir de ekstra olarak anakartın bir RAM slotu bozuk. O kısma RAM takınca bilgisayar hiç açılmıyor o yüzden tek RAM takıyorum. Acaba direk anakartımda sorun olabilir mi?

Direkt olarak ana kartınızda sorun olsaydı daha büyük sorunlarla karşılaşırdınız bence, bozuk RAM slotuna RAM takınca açılmaması çok normal size önerim dediğim gibi BIOS sürümünüz olacaktır.

Bir de ekstra olarak anakartın bir RAM slotu bozuk. O kısma RAM takınca bilgisayar hiç açılmıyor o yüzden tek RAM takıyorum. Acaba direk anakartımda sorun olabilir mi?

Dostum yalan söylemeyeceğim AMI eski BIOS'una sahibim ve BIOS güncelleme konusunda hiçbir fikrim yok.

Hocam ben de bilmiyordum ve BIOS'um ve anakartım aşırı eskiydi YouTube'dan yardım alarak yaptım BIOS güncellemek oldukça kolay yeni bir konu açıp yardım istersen kesinlikle halledersin.

Direkt olarak ana kartınızda sorun olsaydı daha büyük sorunlarla karşılaşırdınız bence, bozuk RAM slotuna RAM takınca açılmaması çok normal size önerim dediğim gibi BIOS sürümünüz olacaktır.

Hocam ben de bilmiyordum ve BIOS'um ve anakartım aşırı eskiydi YouTube'dan yardım alarak yaptım BIOS güncellemek oldukça kolay yeni bir konu açıp yardım istersen kesinlikle halledersin.

Tamam kral teşekkür ederim deneyeceğim.

Bunu gören belki sorusunun çözer, güç kablosuna dikkat etsinler, aynı kablodan değil de ekstra kablo ile diğer pinlere taksınlar, RX 580 8 pin olabilir gerçi bilmiyorum ama benim ekran kartı 8*2 pin ve aynı kablodan atlama yapmış pcci, kaç gündür uğraşıyorum çözdum anca, her yere daga taşa yayacağım bu bilgiyi 😂

sorunum çözülmemiş nedennse o gün yyapmadı tuhaf bir şekilde ama şuan sorunum devam ediyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı