Oyun Oynarken PC kapanıp Tekrar Açılıyor

Seul67

Hectopat
Daha fazla  
Sistemin ısınma sorunu olmamasına rağmen oyunlara girdiğimde, PC birden kapanıyor ve 5 saniye civarında tekrar açılıyor. Bir süre önce başladı sıkıntı. Başlarda oyunlarda grafikleri kısmak gibi yöntemler işe yaradığından pek ses çıkartmadım ama gittikçe daha kötü bir hal aldı. Oyun oynamadığım sürelerde hiç kapanma olmadı. Isısını kontrol ettiğimde hiçbir zaman aşırı bir sıcaklığa rastlamadım. Anakart RAM uyumluluğuna baktığımda uyumlular arasında göremedim. Bir arkadaş o kadar sıkıntı çıkartmaz dedi ama emin değilim.

• İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz
  • Anakart: Z170I GAMING PRO AC (MS-7980)
  • RAM: Corsair Vengeance Kırmızı 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR4 RAM BCCMK16GX4M2A2400C16R
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 970
  • PSU: Cooler Master G750M

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle böyle problemlerde güç kaynağından kaynaklanıyor aynısı geçen gün başıma geldi yeni güç kaynağı temin ederek sorunu ortadan kaldırdım.

İşlemci yada anakart kaynaklı olabilir.İşlemci ve anakartın fazla ısınmasından dolayı yanlış hatırlamıyorsam 75 derece üstüne çıktığında işlemci kendini korumak için bilgisayarı yeniden başlatıyor.

Kendim yaşadığım olaydan örnek vereyim;
AMD işlemcim var GTA5'de 10 dakika oynadık dan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyordu, AIDA 64 programını kurup yük altında sıcaklık değerlerine baktığım zaman sıcaklık belirli bir seviyeye gelip durmuyor artışa devam(60 derece) ediyordu zorlamamak için kapattım extra olarak işlemci soğutucu aldım ve yük altında aldığım ısı değeri 45 dereceyi geçmiyor GTA5'i kaç saat oynarsam oynayayım kapanma sorunu yaşamıyorum bir kontrol etmeni öneririm işlemcini ve anakart'ın ısı değerlerini.

Extra soğutucu yerine @Önder Meral önerdiği termal macunda çözüm olabilir. Termal macunda ''Isı iletkenlik rakamını'' göz önünde bulundurarak seçmen iyi sonuç almana yarar sağlar.

Isınma problemi yok ve girdiğim oyunda zaman geçirmemi umursamaksızın oluyor sıkıntı. İlgin için teşekkürler.
Genellikle böyle problemlerde güç kaynağından kaynaklanıyor aynısı geçen gün başıma geldi yeni güç kaynağı temin ederek sorunu ortadan kaldırdım.
Ben de öyle düşünüyorum ama kesin emin olmadığımdan yeni bir tane almadım. Sanırım yeni bir tane alacağım. İlgin için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…