Oyun Oynarken PC Reset Atma Sorunu

voland

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Editör
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce bir sistem topladım.

• MSI B150M Bazooka anakart
  • Intel Skylake i5 6500 işlemci
  • Asus ROG Strix GTX 1060 ekran kartı
  • Kingston 2x8 16 GB 2133 MHz RAM
  • Corsair VS550 80+ güç kaynağı

Battlefield 4, Rise of the Tomb Raider gibi oyunları oynarken bir noktadan sonra pc reset atıyor. Furmarkın stres testini uyguladığımda 68 derece ısının yukarısını görmedim. Ekran kartının sürücülerini geforce'un sitesinden yükledim. Herhangi bir asus yazılımını ise kullanamadım. Örneğin gpu tweaki kurduktan sonra çalıştıramıyorum. Herneyse, bu konu hakkında bilgi verebilecek, yardım edecek kişilere şimdiden teşekkür ederim. Zira epey sıkıntılı bir durum benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var. Ben ekran kartı ile Psu'yu garantiye gönderdim. Gönderdim ama hangisinde sıkıntı var bilmiyorum. Sistemim sürekli olarak reset atıyordu. Online oyunlarda ise yükleme ekranında gidiyordu. Benimde sistemim şu şekilde ;
  • Ekran kartı : Msi R9 390
  • Anakart : Msi H110m gaming
  • İşlemci : intel i5 6500
  • Ram : 8 Gb Kingston 2400 Mhz
  • Psu : Coshair VS650

Son düzenleyen: Moderatör:
Furmark çalıştırın bakalım PC'niz reset atacak mı ?
3d Mark , Aida 64, HD Tune gibi programların hepsini çalıştırdım ama hiç birinde reset atmıyor. Sadece online oyunlarda yükleme ekranında reset atıyor. Korsan oyunlarda ise ara sıra oyun içinde atıyor. Genelde Cs. Go. oynarım ama sürekli olarak aynı yerde yükleme ekranında resetliyor. Botlarla oynamak istediğimde ise nadiren açıyor. Anlamadım problem nerde. Şuan ekran kartı ve Psu garantide olduğu için dediğiniz programı yükleyemiyorum malesef.

Aynı sorun bende de var harita yüklendiğinde takım secmeden önce reset atıyo yada takım seçtikten ve oynamaya başladıktan 5 dk sonra atıyo restart biri çözsün şu sorunu artık :)

Aynı sorun bende de var harita yüklendiğinde takım secmeden önce reset atıyo yada takım seçtikten ve oynamaya başladıktan 5 dk sonra atıyo restart biri çözsün şu sorunu artık :)
Ben ekran kartımı söktüm. Yerine Gt 420 gibi çöp bir kart taktım oyunda sıkıntı çözüldü. Şimdi asıl soru acaba sorun ekran kartımda mı yoksa R9 390 kartımı kaldıramayan Psu mu ? Yani Psu mu sorunlu yoksa ekran kartı mı ? İkisinide garantiye yolladım. Bakacaz hangisi sorunlu diye. :)

Bir teorim var ama ne kadar mantıklı bilemedim sizinle paylaşayım dedim.
Bilgisayarın herhangi bir ısınma problemi vs. yok. Aida64, furmark vs. denedim sorun olmadı hepsini 40-50 dk sorunsuz çalıştırdı.

Empire Total War'dan örnek verecem. Harita üzerinde gezinirken oyundan atmıyor. Bir savaş yapayım dedim çatışmanın bol olduğu yoğun sahneye gelince oyundan attı. Ama hata vs vermedi. Tık diye resetledi sanki reset tuşuna basılmış gibi direk başladı. Bir süre siyah ekranda kaldı vs olmadan başladı.

Hal böyle olunca başka bir oyunda denedim. Tom Raider açtım 2-3 hoplama zıplama derken aynısı oldu. Tık dedi resetledi kendisini.

BAZI SAHNE YOĞUNLUKLARINDA ekran kartı PSU'dan yeterli enerjiyi alamıyor düşündüm. Örnek olarak; O sahneye kadar 270w ise çektiği, enerji yoğun diye 320W gerekli renderlamak için. Fakat psu ekran kartına o gücü veremiyorsa resetleyebilir mi?

Bendeki PSU Toughpower 750W Cable Management
Thermaltake - Toughpower 750W Cable Management (isteyen arkadaşlar pdf olarak güç değerleri ve ayrıntılarına linkten ulaşabilirler.)
Güç değerlerini ekte paylaştım.
specs.jpg

12v çıkışının altında 18 yazıyor çarpınca 216w ediyor. İşte buradan maksimum 216w beslemesi mi yetersiz geliyor diye düşündüm?

Teorim bu yönde ama eminde olamıyorum. Acaba çoğumuzun derdi hatalı güç kaynağı seçimi olabilir mi?
Konuya yazan arkadaşlar PSU'ları paylaşırlarsa en azından bir ortak görüş bulabiliriz sanki?

En temiz bu resmi bulabildim. Kendim çekmiyorum çünkü garantiye gönderdim.

Konuyu kendi adıma çözdüm arkadaşlar. PSU değiştirdim. VS650 aldım.
Ama vs650 aldım diye çözülmedi tabi. Olay 12v çıkışından gerekli ekran kartı beslemesini sağlayabilecek güç verebilmesinde.

Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce bir sistem topladım.

• MSI B150M Bazooka anakart
  • Intel Skylake i5 6500 işlemci
  • Asus ROG Strix GTX 1060 ekran kartı
  • Kingston 2x8 16 GB 2133 MHz RAM
  • Corsair VS550 80+ güç kaynağı

Battlefield 4, Rise of the Tomb Raider gibi oyunları oynarken bir noktadan sonra pc reset atıyor. Furmarkın stres testini uyguladığımda 68 derece ısının yukarısını görmedim. Ekran kartının sürücülerini geforce'un sitesinden yükledim. Herhangi bir asus yazılımını ise kullanamadım. Örneğin gpu tweaki kurduktan sonra çalıştıramıyorum. Herneyse, bu konu hakkında bilgi verebilecek, yardım edecek kişilere şimdiden teşekkür ederim. Zira epey sıkıntılı bir durum benim için.
aynı sorun bendede var ama bir türlü sorunu çözemedim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı