Bir teorim var ama ne kadar mantıklı bilemedim sizinle paylaşayım dedim.
Bilgisayarın herhangi bir ısınma problemi vs. yok. Aida64, furmark vs. denedim sorun olmadı hepsini 40-50 dk sorunsuz çalıştırdı.
Empire Total War'dan örnek verecem. Harita üzerinde gezinirken oyundan atmıyor. Bir savaş yapayım dedim çatışmanın bol olduğu yoğun sahneye gelince oyundan attı. Ama hata vs vermedi. Tık diye resetledi sanki reset tuşuna basılmış gibi direk başladı. Bir süre siyah ekranda kaldı vs olmadan başladı.
Hal böyle olunca başka bir oyunda denedim. Tom Raider açtım 2-3 hoplama zıplama derken aynısı oldu. Tık dedi resetledi kendisini.
BAZI SAHNE YOĞUNLUKLARINDA ekran kartı PSU'dan yeterli enerjiyi alamıyor düşündüm. Örnek olarak; O sahneye kadar 270w ise çektiği, enerji yoğun diye 320W gerekli renderlamak için. Fakat psu ekran kartına o gücü veremiyorsa resetleyebilir mi?
Bendeki PSU Toughpower 750W Cable Management
Thermaltake - Toughpower 750W Cable Management (isteyen arkadaşlar pdf olarak güç değerleri ve ayrıntılarına linkten ulaşabilirler.)
Güç değerlerini ekte paylaştım.
12v çıkışının altında 18 yazıyor çarpınca 216w ediyor. İşte buradan maksimum 216w beslemesi mi yetersiz geliyor diye düşündüm?
Teorim bu yönde ama eminde olamıyorum. Acaba çoğumuzun derdi hatalı güç kaynağı seçimi olabilir mi?
Konuya yazan arkadaşlar PSU'ları paylaşırlarsa en azından bir ortak görüş bulabiliriz sanki?