Oyun oynarken restart atma sorunu

Sertaç İba

Hectopat
Daha fazla  
Bugün sistemimdeki anakart, işlemci ve RAM'i değiştirdim. Ryzen 5 1400 + ASUS Prime B350M-E+ Corsair Ballistix Sport 8GB 3000MHz. Her şeyi kurdum sıkıntı yoktu, ancak oyun girene kadar. Çoğu oyunda 5-10 dakika içerisinde bilgisayarım bir anda restart atıyor fakat görüntü falan gelmiyor ve bilgisayardan herhangi bir tepki de gelmiyor. Aynı anda fanlar son hızda çalışmaya başlıyor. Power tuşuna basılı tutup kapatıyorum ve tekrar açınca sıkıntısız açılıyor. Tam kapanmadan önce de ekran kartı ve işlemci ısıları Max 50-55 civarında geziyor yani ısınmayla alakalı değil diye düşünüyorum. Parçaları değiştirmeden önce hiç böyle bir sorun olmamıştı. Power Supply'ım FSP HYPER 700W ve BIOS'um güncel. Ek bilgi olarak parçaları kurarken anakartta 8 pinlik EATX12V girişine 2 tane 4 pinlik ATX12V taktım ve biraz tuhaf hissettirdi fakat araştırdığımda ise bir sorun olmayacağını öğrendim. Yardımınız çok mutlu eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkür ederim. Furmark programında işlemciyi 1-2 dakika yük altında bırakınca da aynısının olduğunu keşfettim. Ekran kartıyla birlikte yapınca 1-2 dakika bile geçmeden anında kapanıveriyor
Edit tuşu nedense gözükmüyor spam yapmak zorundayım. Saatlerce arayıştan sonra sorunun ne kadar basit olduğunu anladım. Daha önce hiç overclock tecrübem olmadığı için böyle birşey yaşadım. İşlemci standart olarak anakartın ayarladığı 3.8gHz de çalışıyordu fakat verdiği voltaj 1.2v. Bu da hiç yetmiyormuş meğersem. Core clock düşürüp voltaj arttırma denemelerimin sonucunda 3.8gHz de 1.35 volt civarında stabil bir performans elde edebiliyorum. Konu kilit.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…