Oyun oynarken şarja takmak laptopa zarar verir mi?

SistemciFizx

Picopat
Arkadaşlar genellikle oyun oynadığımda laptopun şarjı çabuk bitiyor. Bu yüzden laptopu şarja takarak oynuyorum, laptopa zarar gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopun çıkış yılına bağlı. Akım, giriş çıkışları çok iyi olmayan eski model bilgisayarlarda sorun yaratabilir ama yeni nesil bilgisayarda böyle bir sorun yok, hatta performans artışı sağlar.

Aksine oyun oynarken performansınızı arttırır. Tabii bataryanın ömrü de bu yüzden azalır. Batarya sağlığı korumak adına bataryayı çıkararak şarjda oynayabilirsiniz.

2011 Model Samsung Np-300e5a model bir laptopum vardı(2019'da mezara gömdüm.), ve 3 yıl pasif kullanımdan sonra 5 yıl boyunca tamamen priz+batarya da kullandım ve sadece 4 yıl sonra %80 üzerinde şarj olmamaya başladı daha sonra ise format ile geri tam kapasitede dolmaya devam etti(bu olaydan sonra batarya daha az dayanıyordu). Demek istediğim şu ki 2011 model bir bilgisayar 4 yıl boyunca sorun çıkartmadıysa yeni nesillerde tık bile demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…