Oyun oynarken siyah ekran hatası

Sinan Turhan

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16gb 1600 mhz
SSD veya HDD modeli
james donkey 240
Ekran kartı
gtx 970
Anakart
gigabyte
İşlemci
i56600
Herkese merhaba. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Sorunum şu: Oyunlarda (hangi oyun olduğu fark etmeksizin) siyah ekran verip sinir bozucu bir cızırtı sesiyle bilgisayar kilitleniyor. Veya siyah ekran verip 1 dakika kadar sonra kendine geliyor, bu arada donanım bulundu sesi geliyor. Tabii oyun kapanıyor yine. Bazen 1 saat, bazen 5 saat sonra olurken bazen 10 dakikada bir bunu yapıyor. İlk başta aklıma ekran kartı geldi ki olay görüntüleyicisinde şu hatalar var:

1658958031215.png

Öncelikle format atmakla işe başladım. FurMark'ta ekran kartına defalarca test yaptım (minimum yarım saat) sorun çıkarmadı. PSU değiştirdim çare olmadı. Memtest yaptım sorun çıkmadı. En son OCCT ile tüm donanımları aynı anda test ettim bana mısın demedi. Neyin bozuk olduğunu bile anlayamadım ki düzelteyim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump dosyası oluşmuşsa paylaşır mısınız?

Sorun da bu. Mavi ekran almadığımdan herhangi bir dosya oluşmamış. Gerçekten çıldıracağım. İşin tuhafı oyunun türünün fark etmemesi.Bazen sistemi zorlamayacak basit oyunlarda bile bunu yaparken,bazen de en ağır oyunlarda saatlerce sorun çıkarmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı