Sinan Turhan
Kilopat
Daha fazla
- RAM
- 16gb 1600 mhz
- SSD veya HDD modeli
- james donkey 240
- Ekran kartı
- gtx 970
- Anakart
- gigabyte
- İşlemci
- i56600
Herkese merhaba. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Sorunum şu: Oyunlarda (hangi oyun olduğu fark etmeksizin) siyah ekran verip sinir bozucu bir cızırtı sesiyle bilgisayar kilitleniyor. Veya siyah ekran verip 1 dakika kadar sonra kendine geliyor, bu arada donanım bulundu sesi geliyor. Tabii oyun kapanıyor yine. Bazen 1 saat, bazen 5 saat sonra olurken bazen 10 dakikada bir bunu yapıyor. İlk başta aklıma ekran kartı geldi ki olay görüntüleyicisinde şu hatalar var:
Öncelikle format atmakla işe başladım. FurMark'ta ekran kartına defalarca test yaptım (minimum yarım saat) sorun çıkarmadı. PSU değiştirdim çare olmadı. Memtest yaptım sorun çıkmadı. En son OCCT ile tüm donanımları aynı anda test ettim bana mısın demedi. Neyin bozuk olduğunu bile anlayamadım ki düzelteyim. Teşekkürler.
Öncelikle format atmakla işe başladım. FurMark'ta ekran kartına defalarca test yaptım (minimum yarım saat) sorun çıkarmadı. PSU değiştirdim çare olmadı. Memtest yaptım sorun çıkmadı. En son OCCT ile tüm donanımları aynı anda test ettim bana mısın demedi. Neyin bozuk olduğunu bile anlayamadım ki düzelteyim. Teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: