Oyun Oynarken Titreme ve Dokular Geç Yüklenme Sorunu

• Konuyu başlatan ÇAD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 48
  • Görüntüleme 27.831

ÇAD

Hectopat
Merhabalar geçenlerde benimde başıma gelen bir problemi söylemek istiyorum. Oyun oynarken gölgeler titriyor, dokular geç yükleniyor vs. O kadar gıcık bir problem ki oyunlardan soğutuyor. Problemi çözmek için ekran kartını değiştiriyorsunuz, çözülmüyor. İşlemci, anakart, ram belki onlarda sorun vardır deyip değiştiriyorsunuz ve yine çözülmüyor. Bilgisayarı komple değiştiriyorsunuz ve yine devam ediyor. Çok garip ir sorun, ve çözümü yok. Geforce forumunda bayağı mağdur bir kullanıcı sayısı var, bende içlerindeyim.

https://forums.geforce.com/default/...hadows-texture-popins-gtx-960-970-980-ect-/1/

Bakalım ne olacak, bu nasıl bir teknolojidir kafam almıyor. Bu sorun AMD'de de varmış.

Örnek olarak bir video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kimsenin fikri yok mu? Görülmeyen varlıklar tarafından mı seçildik biz yani? :/

Sorun basit, işlemciniz yetersiz. GTA V işlemcinizi sonuna kadar kullanıyor ve diskten çekilen dokuların işlenmesi işlemciniz yüzünden gecikiyor. MSI Afterburner'den bakarsanız yüksek ihtimalle işlemcinizi hep %100'de göreceksiniz.

Şahsen önceki işlemcim i3 4170 idi, Ryzen 5 1600AF'e geçtiğimden beri bir sorun yok.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 225
  • 2.png
    2.png
    8 KB · Görüntüleme: 211
Kardeş Allah razı olsun problemı çözdü utanmasam sarılcam.

Çözümü nasıl buldunuz rica etsem bizimle de paylaşır mısınız?
Sorun basit, işlemciniz yetersiz. GTA V işlemcinizi sonuna kadar kullanıyor ve diskten çekilen dokuların işlenmesi işlemciniz yüzünden gecikiyor. MSI Afterburner'den bakarsanız yüksek ihtimalle işlemcinizi hep %100'de göreceksiniz.

Şahsen önceki işlemcim i3 4170 idi, Ryzen 5 1600 AF'e geçtiğimden beri bir sorun yok.

Bende aynı sorunu yaşıyorum işlemci
Ryzen 3600
Ekran kartı RX580 Pulse OC
Anakart B450 Tomahawk Max.
RAM Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB 3200.

Vay be yıllar olmuş konuyu açalı. Arkadaşlar sorunu çözemedim zaten bu yüzden takıntı edip oyun oynamayı bırakmıştım. Sonra İnternet kafede sağlam donanımlı vip pclerde, twitch yayıncılarının ekranlarında ve bi çok yerde daha gördükten sonra bıraktım araştırmayı. Bi arkadaş Psu demiş ama benim incelediğim yıllarda nvidia forumunda biri parçaları tek tek değiştiriyordu, driver sürümleri, işletim sistemi dahil her şeyi değiştirmişti ama problemi bulamamıştık. Sonra konu kaldırıldı vs. İnsanların çoğununda pek dikkatini çekmediği için bi gelişme olmadı. Vsync diyenler olmuş, onla hiç alakası yok siz hiç anlamamışsınız. 😄

Velhasıl bi çözümü yok varsa da ben bulamadım.

Bu sorun bence ekran paneliyle ilgili olabilir. Bu sorun benim evimdeki televizyonumda var bilgisayarımda var cep telefonumda bile var. Elektriksel sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü cep telefonumda bile var bu sorun.
IPS, TN veya VA panellerle bir denemek lazım bu sorunu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı