Oyun oynarken "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" mavi ekran hatası

Arkmada

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Yaklaşık 4 5 gündür Assassin's Creed Odyssey oynarken yaklaşık 1.5 saat kadar bir süre sonra oyun aniden donup mavi ekran alıyorum. Ardından görseldeki hata ile karşılıyorum. Power tuşundan kapatıp açınca normal bir şekilde açılıyor ama sürekli aynı durum birbirini izliyor oyun sırasında. Genel temizlik ve macun yenilettim ısıdandır belki diye ama tüm değerler normal. Ekran kartı 75 dereceyi geçmiyor kesinlikle. Ne yapmam lazım? Bu hatanın bir çözümü var mıdır? Dediğim gibi bilgisayar bu ekranda kalmıyor. Oyun sırasında oluyor ve kapatınca geçiyor. HD tunes ile tarattim ama hiçbir kırmızı kutucuk çıkmadı. SSD sağlam durumda. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• 20220729_211715.jpg
    156 KB · Görüntüleme: 53
  • 20220729_211741.jpg
    88,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:

CCleaner olduğundan otomatik silinmiş sanırım. Aynı hatayı aldıktan sonra minidump klasörüm oluşur mu ?

O konunun altında oluşması için gerekli ayarlar var, onları da yaparsanız oluşur. Mavi ekran verdiğinde bilgisayarı düğmeden kapatmayın. Kendisi otomatik yeniden başlatsın.
Ayarlar başlık altında belirtildiği şekildeydi zaten ama minidump klasörüm görünmüyor.

Minidump paylaşıldıktan sonra genelde çözümü oluyor mu bu tip sorunların ? Veya tahminen ne gibi bir problem vardır ? İdrak edemiyorum bir türlü.

Mavi ekranı tekrar almama rağmen minidump dosyası bir türlü kurulmuyor. Derdime çare olabilecek var mı arkadaşlar ? Neden oyunun içinde 1.5-2 saat sonra bu sorunu veriyor olabilir ? SSD yi okumama gibi vs bir problem olabilir mi ? Isıdan kaynaklı vs. diyeceğim max görülen dereceler 72-75 arası bir laptop için normal. SSD ve HDD ikisini de HD Tune ile test ettim sağasağlamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…