"Oyun oynayan insan asosyal insandır"

504940

Centipat
Aslında oyunları seven birisi olarak bu konuyu biraz tartışma gereği duydum. Son zamanda özellikle rekabetçi oyunlarda oyun oynamak insanlar tarafından asosyallik olarak görülüyor. En basitinden ben tüm gelirimi oyun oynayarak kazanıyorum ve benim işim bu olduğundan dolayı bütün gün bilgisayar başındayım fakat aynı şekilde de sporumu da yapıyorum, sosyal aktivitelere de katılım sağlıyorum fakat insanlar genelde 100 kilo bilgisayar başından kalkmayan obez olduğumu sanıyor. Fakat 56 kiloyum. Gayet de sağlıklı bir vücudum var. Aynı şekilde de düzenli olarak spor yapıyorum.

Genel manada yüksek ligde oynadığım için aynı oyuncularla eşleşebiliyorum. Yani beni tanıyan oyuncular ve çoğunlukla asosyal olduğum gibi şeyleri söylüyorlar. Benim dışında da bu durumu yaşayan çok insan gördüm. Bu şekilde asosyallikle insanları vurmaya çalışanlarda yoğun bir aşağılık kompleksi seziyorum çünkü genellikle ben o sezonda 300 oyun attıysam karşımdakinin maç geçmişinde 1200 oyun gibi benim katlarım oynama sayıları bulunuyordu. Benim onlarında aksine yurt dışında çoğunlukla Yunanistan'da olmak üzere Dünya'nın neredeyse her yerinden arkadaşım var. Bir kısmıyla dil bilmediğimden dolayı genel olarak pek konuşmasam bile İngilizce, Almanca ve Yunanca bilen arkadaşlarımla sıkıntısız konuşuyorum ve genelde oyun oynuyoruz.

Eskiden böyle bir şey olduğunu hatırlamıyordum. Bunun yanı sıra da Türk oyuncu kitlesi eskiye kıyasla çok daha toxic bu fark ediliyor. Bunun sebebi sizce ülkenin durumuna bağlanabilir mi? Bunları tartışabileceğimiz bir konu açmak istedim yorumlarınızı bekliyorum.

Maalesef Türkler ve özellikle Türk oyuncuları toxic. Yapacak bir şey yok. Onlar sizi toxiclik yapıp rahatsız ediyorsa sizde onlara toxiclik yapın.
Daha çok insanların oyun oynayanları asosyal görmesi hakkındaki yorumları merak ettim hocam toxicliğe karşı bağışıklığım oluştu başarı insanlara batıyor. Oyun topluluğu yönetiyorum ve sportmenliğe önem veriyoruz toxic oyuncuları bulundurmadığımız gibi üst yönetici olsam bile kurallar benim içinde geçerlidir. Türk oyuncu epey toxic olduğundan dolayı gerçekten oyuncu bulmakta çok zorlandığımız oluyor bunu da söylemeden edemeyeceğim.

Herkesin fikri ciddiye alınmaz. Bunu diyen insanlar da onlardan. Oyun oynamadıkları zamanda sosyal medyada boş yapan insanlar kendileri de zaten. Mucit falan değiller yani. Tüm çevrimiçi oyunlarda da her türlü iletişim yolum kapalı. Bir kere pişman etmedi beni. Kimsenin tek haneli iqsuna maruz kalmak zorunda değilim ben.

Herkesin fikri ciddiye alınmaz. Bunu diyen insanlar da onlardan. Oyun oynamadıkları zamanda sosyal medyada boş yapan insanlar kendileri de zaten. Mucit falan değiller yani.
@Merdt hocamın da dediği gibi herkesin her dediği ciddiye alınmaz. Gerçekten bizim insanlarımızda başka bir tarafın başarısı ona batıyor, çamur atmaya yer arıyor. Önemsemeyin tamam diyerek geçebilirsiniz, geçiştirebilirsiniz. Herkes kendine bir yol bulmuş kimsenin yaptığı kimseyi ilgilendirmez.

Dediğiniz gibi ciddiye alınacak tipler asla değil fakat iletişim kurulmadığı taktirde oyun resmen cehenneme dönüyor özellikle FPS oyunları karşıyla ilgili bilgileri bilmen gerekiyor.

Buraya verdiğiniz cevabı aynen onlara da verebilirsiniz gün içerisinde yaptıklarınızı arkadaşlarınızı falan anlatın onlar için sosyal bir insan olarak görünme onuruna sahip olursunuz umarım muradınıza erersiniz ^^
Gününü bilgisayar oynayarak geçiren kilolu insanlar hakkında ki yorumunuz hiç hoşuma gitmedi.
Ayrıca ''Asosyal'' olma durumu belli bir nokta da kişinin kendi tercihi oluyor.
21. yüzyıl da yaşıyoruz hiçbir insan tercihleri yüzünden yargılanmamalı veyahut aşağılanmamalı.
İnsanların ''Toxic'' olma kısmına gelirsek de sizin yaptığınızı yapıyorlar işte insanları yargılıyorlar.
Yargılayanken sıkıntı yaşamıyorsunuz ama yargılanan olunca gücünüze mi gidiyor?
Kaldıramayacağınız şeyleri bir başkasına yaşatmamaya özen gösterin o halde

İyi akşamlar~

Konu içeriğinde hiç bir kısımda bir insanı yargılamadım ayrıca obezlik kısmında da insanların yaptığı yorumdan bahsettim benim toxic olduğum çıkarımına nasıl vardınız acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…