Oyun performansı için RAM mi SSD mi?

Aimerlapaix

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
155
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba yeni bir sistem topladım ( Sıfır değil ). Sistemde 1x8GB DDR3 1600 MHz HyperX Savage var. Depolama alanında da okuma yazma hızı 90/60 civarı olan düşük performanslı güvenlik kameraları için kullanılan 1 TB WD Green HDD var. İnternetten 1x8 vs 2x8 karşılaştırmalarına baktım ve çok ciddi bir performans farkı var. Bütçem çok yok ya 1 tane daha 8 GB RAM alacağım ya da 480 GB SSD alacağım. Hangisi ilk önceliğim olmalı? Yeni oyunlar genellikle minimum 8 GB bellek istiyor malum. Ama tek korkum yavaş okuma yazma hızı olan bir harddisk açık dünya oyunlarda takılma-donma'ya sebep olur mu? Mâlum kullandığım HDD okuma ve yazma tarafında çok düşük performans veriyor ve genellikle disk kullanımı 70-80 dolaşıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD, oyunlarda varsa droplarınızı giderebilir. Onun dışında RAM almanız daha iyi olacaktır. Hangi oyunları oynadığınızı söyleseydiniz daha iyi olurdu.
 
Bence alabiliyorken DDR3 RAM'inizi alın. Çünkü RAM'ler zaman geçtikçe önce ucuzlayıp sonrasında da bulunmadığı için kıymete binebiliyor. DDR2 2 GB RAM'e DDR3 2GB fiyatı vermişliğim var.
 

Geri
Yukarı