Oyun performansı olarak i5 3570 vs i7 3770

saoyunoynuyorum

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
RX 580 8 GB ve i5 3570 işlemcim var. Ekran kartımın hâlâ iyi olduğunu söylüyorlar ve bilmiyorum ki işlemcim çok kötü. i7 3770'e geçsem çok fazla fark eder mi? W11 falan kurulumunda sıkıntı olur mu?

İkisi de 3. nesil, dolayısıyla ikisi de Windows 11'i resmi olarak desteklemiyor.

Ancak aralarında bariz bir performans farkı var. i5 3570, RX 580 için gerçekten yetersiz bir işlemci. i7 3770 alırsan darboğazı minimize edersin ancak 3770 fiyatları olması gerekenden çoook yüksek, dolayısıyla anakart+işlemci+RAM satıp 2. el AM4 anakart+işlemci+RAM bakmanı tavsiye ederim, yapabileceğin en mantıklı yükseltme olur.

Ayrıca şunu da ekleyecektim ama unutmuşum, Intel 3. nesil işlemciler AVX2 konut setini desteklemiyor ve bu yüzden yeni nesil oyun ve programlarla uyumsuzluk sorunları yaşayabilirsiniz. Bazı oyunlar AVX2 desteklemeyen sistemlerde hiç çalışmıyor mesela.

Son düzenleme:
Bir miktar rahatlatır tabii ama artık i7 4770 bile baya düşük kalıyor yeni nesil oyunlar için. Benım RX 570 4 GB'den daha iyi kartın ama o düşük seviye işlemci ve DDR3 yüzünden belki de benden 20-25 FPS daha düşük alıyorsundur şuan potansiyeli kullanamadığın için dropları vsleri hiç saymıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı