Oyun performansımda düşüş

Berkay İçöz

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar herkese. Normalde bu tür konularda forumda konu açmadan formatı atardım ama bu kez bir danışayım istedim. En son Mayıs güncellemesini de temiz şekilde kullanmak için 27 Temmuz'da temiz kurulum yapmıştım arkadaşlar.

Lakin, son üç-dört gündür desktop olarak değil de, oyun performansı konusunda gözle görülür düşüş yaşıyorum.

Sistem Özellikleri: MSI B450M PRO-M2 V2 Anakart | AMD Ryzen 5 1600 AF (12 NM) İşlemci | Kinston HyperX Fury Black 2x8 16 GB DDR4 3000 Mhz RAM | NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER MSI Gaming X | Kingston 240GB A400 SSD | Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm HDD | Windows 10 PRO

Misal Epic bedavaya dağıtınca Hitman 2016 alıp yeniden bitireyim dedim; 40 FPS'e kadar düştüğüm oluyor. Sistem özelliklerime göre baktığımda böyle olmaması gerekiyor. Aynı durum CS:GO'da da mevcut. 1024*768 çözünürlükte 300 FPS'in altını görmezken şimdi 150-250 arası değişiyor.

Benim merak ettiğim, zamanla performansın neden düşüyor olduğu. Şu an PC'de Photoshop harici korsan yazılım yok. Acaba sistemi bu şişiriyor olabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ve Kaspersky ile tarama yapın. Epic Games'ten aldığım her oyun sorunlu oluyor yani belki Epic kaynaklı olabilir. CS:GO ise son zamanlarda hep sıkıntılı güncelleme çıkartıyor. Sıcaklık değerlerine bakın.

Selamlar herkese. Normalde bu tür konularda forumda konu açmadan formatı atardım ama bu kez bir danışayım istedim. En son Mayıs güncellemesini de temiz şekilde kullanmak için 27 Temmuz'da temiz kurulum yapmıştım arkadaşlar.

Lakin, son üç-dört gündür desktop olarak değil de, oyun performansı konusunda gözle görülür düşüş yaşıyorum imzamdaki sistemle. Misal Epic bedavaya dağıtınca Hitman 2016 alıp yeniden bitireyim dedim; 40 FPS'e kadar düştüğüm oluyor. Sistem özelliklerime göre baktığımda böyle olmaması gerekiyor. Aynı durum CS:GO'da da mevcut. 1024*768 çözünürlükte 300 FPS'in altını görmezken şimdi 150-250 arası değişiyor.

Benim merak ettiğim, zamanla performansın neden düşüyor olduğu. Şuan PC'de Photoshop harici korsan yazılım yok. Acaba sistemi bu şişiriyor olabilir mi? Teşekkürler.
Virüs, trojan, memory leak, kötü sürücüler vb.

En son temizlik ne zaman yapıldı? Sıcaklıklar nasıl? Bilgisayarınızda korsan uygulama var diye sisteminiz yavaşlamaz. Bilgisayarınızda zararlı varsa(Korsandan bulaşmış olma ihtimali var.) bu performansınızı düşürebilir. Tarama için Malwarebytes indirip tam tarama yapın. Zararlı çıkarsa temizleyin.

CS:GO'da performans düşüşü genel olarak herkeste var diye biliyorum. Performans düşüşü sisteminiz kaynaklı olmayabilir.

Oyun oynarken sıcaklık değerlerine ve arkada program çalışıyor mu bak.

Malwarebytes ve Kaspersky ile tarama yapın. Epic Games'ten aldığım her oyun sorunlu oluyor yani belki Epic kaynaklı olabilir. CS:GO ise son zamanlarda hep sıkıntılı güncelleme çıkartıyor. Sıcaklık değerlerine bakın.

En son temizlik ne zaman yapıldı? Sıcaklıklar nasıl? Bilgisayarınızda korsan uygulama var diye sisteminiz yavaşlamaz. Bilgisayarınızda zararlı varsa(Korsandan bulaşmış olma ihtimali var.) bu performansınızı düşürebilir. Tarama için Malwarebytes indirip tam tarama yapın. Zararlı çıkarsa temizleyin.

CS:GO'da performans düşüşü genel olarak herkeste var diye biliyorum. Performans düşüşü sisteminiz kaynaklı olmayabilir.

Türkçe kurallarına uymama yüzünden ceza almıştım yeni girebildim foruma, kusura bakmayın.

Yanıtlarınız için teşekkürler. Lakin Afterburner'da incelediğim kadarıyla sıcaklıklarda yükselme yok. GPU 65-70, CPU'da 60-68 arası gidip geliyor oyunlarda.

Malwarebytes ve Kaspersky ile tam taramada herhangi bir virüs bulmadı. Yalnız dikkatimi çeken, sadece Epic Games üzerinden oynadığım Hitman'de sorun oluyor olması. Witcher 3'ü yükledim Steam'den. Eskiden aldığım 85-90 FPS'i şu anda da alıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı