Oyun performansını arttırmak için HPET'i devre dışı bırakmak

Ayberk Akdeniz

Hectopat
Daha fazla  
i5 2400 kullanıyorum ve 1060 3 GB sipariş verdim fakat darboğaz olacağını biliyorum. Bunun olabildiğince önüne geçmek için çözümlere baktım ve yabancı forumlarda BIOS'tan hpet'i kapatmanın oyun performansını fazlasıyla arttırdığını okudum.
Bunun gerçeklik payı var mı ya da herhangi bir yan etkisi? Kapatırsak ne gibi sonuçlarla karşılaşılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen işlemcilerde %5 civarında fark edebiliyor. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp şu komutu girin:

Kod:
bcdedit /deletevalue useplatformclock

Bu hatayı alırsanız zaten devre dışı demektir:

Kod:
An error occurred while attempting to delete the specified data element.
Eleman bulunamadı.

Ryzen işlemcilerde %5 civarında fark edebiliyor. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp şu komutu girin:

Kod:
bcdedit /deletevalue useplatformclock

Bu hatayı alırsanız zaten devre dışı demektir:

Kod:
An error occurred while attempting to delete the specified data element.
Eleman bulunamadı.

Teşekkür ederim. Biostan da kapattım. Biostaki prefetch superfetch ne gördüysem kapattım hatta 1 hafta önce. Şu an boşta cpu kullanımı %0-5 arasında kalıyor hep. Sanırım bayağı bir yükten kurtuluyor cpu bunlar kapatıldığında. Özellikle i5 2400 ve gtx 1060 3gb ile darboğaz yaşadığımdan cpunun rahatlaması önemli benim için.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı