Oyun Programlama, Web, Grafik Tasarımı için MacBook mu, Windows mu?

XMixtelXx

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2017
Mesajlar
557
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kısacası bu işler için Macbook almaya, Windows'tan vazgeçmeye değer mi? Eğer iOS telefonlardaki gibi iTunes'tan tut herhangi fotoğraf, dosya inceleme, aktarma, oynama, hesap açma zorunluluğu gibi beni kısıtlayıp işlerimi zorlaştıracaksa hiç Macbook'a bulaşmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ne yaptığına da bağlı. Öğrenci isen kesinlikle Windows şahsen. Çünkü çoğu uygulama Windows'da stabil çalışıyor. Eğer çalışıyor isen şahsen Macbook. Parayı basar alırsın her uygulamayı. Hesap açma zorunluluğu tabiki de var Macbook'un vazgeçilmezidir o.
 
MacOS saydığın işler için daha iyi olacaktır. Para konusunu ve sistemi öğrenmeyi katmıyorum işin içine. Eğer çok zorlanacağını düşünyorsan Windows'ta kalabilirsin.
 
MacBook öneririm. Yanınızda tuğla kadar bir adaptör taşımazsınız ve dışarıda WEB geliştirme yapacaksanız her açıdan daha avantajlı olacaktır.
Virüs derdiniz Windows a göre daha az. Stabil olma konusunda Windows u öven olmuş, gerçekten ilginç.
En basitinden şöyle bir örnek vereyim. Ben normal kullanırken yanımdaki arkadaşım krizlere girerdi, ben normal masaya çıkartıp mouse bile taşımazken (trackpad çok kaliteli) o mouse ve tuğla kadar adaptör taşırdı.
Şimdi işin kötü tarafına gelelim. Ben aldığım zaman MacBook 3.700₺ idi ve bu fiyata gerçekten rakibi yoktu. Bu özelliklerde en yakın makina 6.000₺ üzerindeydi ve gerek pil olarak gerek disk hızı olarak geride bir makine idi. Servis desteği ve kalitesini saymıyorum bile. Diğer markalar size "kilitlemek" için uğraşıyor genelde ama basit bi sorunda değişim verebiliyor Apple tarafı. Hem ikinci el satışlarında da değer kaybetmiyor. Ki şu anda benim elimdeki makina değer kazandı :)
İşletim sistemine de alışmanız en fazla 1 haftanızı alır.
Fanboy olarak suçlayanlar olacaktır tabi ama ben yıllarca Windows kullandım ve MacBook a geçmeden 1 sene önce de Linux dağıtımlarını denedim. Aldığım için pişman olmayacağım bir alet kessinlikle.
 
Ben web yazılım için mac kullanıyorum biraz fiyatı donanımına göre tuzlu ama çalışması kesinlikle daha zevkli ve malzeme kalitesi çoğu diğer marla ile kıyaslanamaz. Filim ve müzik dinlemesi, taşıması ve pil ömrü yine çoğu alternatife göre daha iyi ama oyun olayida pek yok. Ben macbook pro da dahili ekran kartla 60fps civarında lol atabiliyorum ama kesinlikle oyun bilgisayarı olmadığı belli. Diğer yandan yazılım için insan düzgün bir terminal ve kolay bir dosya sistemi arıyor ve mac bunu sunuyor. Yazacağınız yazılım web servisi ise genelde linux sunucusunda çalıştıracaksınız ve mac bu işleyim sistemine windowstan çok daha yakın yane uyuşmazlık sorunu çok yaşamıyorsunuz. Son olarakta mac in olayı bence şudur: Bir mac kullandığımızda 1 2 yıl format atmasanda performans sorunu yaşamıyorsun ama windows zamanla şişiyor ve saniyelerde olsa tepki süreleri uzuyor. Normalde bu gecikmeler göze çok batmasada yazılımda pisikolojik bunalıma sokabiliyorlar. Mac fiyatları şu aralar beni çok üzüyor çünkü fiyat performans olayı kalmadı ama parayı kıyanlarada ah be dedirtmiyor.
 
Windows ile yapamadigin bir seyi yapabiliyor olmayacaksin ilk baslarda.

Sonra ne yaptigini bilen bir insan oldugunda zaten isin ne gerektirirse onu alirsin.
 
2012 Macbook Pro kullanıyorum. Yılını bilerek yazdım çünkü 2012 bir alette geliştirme ortamım, test ortamım, bilimum ihtiyacım olan apps vs çok iyi bir şekilde çalışıyor. Test sırasında ya da geliştirme ortamını hazırlarken CPU fanı hızlanıyor ama o kadarda olsun diyorum. Şarja takılı değilken ya da bir süre sonra düşüyor zaten.

Bu yüzden kesinlikle Macbook "Pro" modellerini öneririm. Mümkünse 2015 ve öncesi, SSD ve bol RAM olan bir makine olsun. :)
Ek bir düzenleme, Mac mininin yükseltilebilir sürümleri içinde çok güzel postlar okudum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı