Oyun programlamak için Unity mi Unreal Engine mi?

godmass

Megapat
Daha fazla  
Üniversitemin 3. yılının 2. dönemine girmekteyim. Daha önce siber güvenlik ve frontend ile ilgilendim. Ayrıca bilgisayar bölümü okuyorum; yani aşağı yukarı Python ve C dillerinde az da olsa bilgim var. Son 1 aydır oyun yapma işine girmek istiyorum, en azından uğraşmak istiyorum. Unity ve Unreal Engine için bir eğitim platformundan kurs aldım. Unreal Engine'de Blueprint öğreniyorum, Unity'de ise C# öğreniyorum. Sizce hangisine yönelmeliyim? İkisinden de keyif alıyorum ama Unity'de daha fazla iş ilanı gördüm. Bağımsız bir geliştirici olup kendi oyunlarımı da yapmak istiyorum ama gelecek için Unity daha iyi bir seçim gibi mi duruyor? Bu işle uğraşan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.

Üniversitemin 3. yılının 2. dönemine girmekteyim. Daha önce siber güvenlik ve frontend ile ilgilendim. Ayrıca bilgisayar bölümü okuyorum; yani aşağı yukarı Python ve C dillerinde az da olsa bilgim var. Son 1 aydır oyun yapma işine girmek istiyorum, en azından uğraşmak istiyorum. Unity ve Unreal Engine için bir eğitim platformundan kurs aldım. Unreal Engine'de Blueprint öğreniyorum, Unity'de ise C# öğreniyorum. Sizce hangisine yönelmeliyim? İkisinden de keyif alıyorum ama Unity'de daha fazla iş ilanı gördüm. Bağımsız bir geliştirici olup kendi oyunlarımı da yapmak istiyorum ama gelecek için Unity daha iyi bir seçim gibi mi duruyor? Bu işle uğraşan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.

Bu işle uğraşmıyorum ama zamaninda seninkiyle ayni sebeple, uğraşmak için, ikisini de araştırıp, az da olsa kullanmistim. Unity, Unreal Engine'ye göre biraz daha kullanmasi kolaydir, ve daha çok kullaniliyor. Çünkü Unreal Engine'de iyi bir oyun yapmak için güçlü donanimlar lazim. Eğer amaciniz buradan hemen para kazanmak değil de, deneyimlemek ise ikisini de deneyip, size daha rahat geleni kullanmanizi öneririm. Fakat ben şahsen Unity üzerinden gitmenizi önerir, iyi günler dilerim.

Bu işle uğraşmıyorum ama zamaninda seninkiyle ayni sebeple, uğraşmak için, ikisini de araştırıp, az da olsa kullanmistim. Unity, Unreal Engine'ye göre biraz daha kullanmasi kolaydir, ve daha çok kullaniliyor. Çünkü Unreal Engine'de iyi bir oyun yapmak için güçlü donanimlar lazim. Eğer amaciniz buradan hemen para kazanmak değil de, deneyimlemek ise ikisini de deneyip, size daha rahat geleni kullanmanizi öneririm. Fakat ben şahsen Unity üzerinden gitmenizi önerir, iyi günler dilerim.
UE oyun yapmak için çok daha kolay. Ancak dediğiniz gibi Donanım istiyor. Benim tavsiyem UE öğrenmeniz. Blueprint dili için, dil bilmeniz yeterli oluyor.

Unity sektörde sıkça kullanılan ve istenen bir oyun motoru, genelde mobil oyun firmaları veya ortalama oyun geliştirici firmalar tarafından tercih ediliyor, oyun piyasasının devleri de genelde kendi oyun motorlarını geliştirirler kendilerine göre optimize ederler belirli bir satışın üstünden sonra komisyon ödememek için.

Fakat Unreal Engine kullanan büyük firmalar da gördüm, o da daha çok büyük, grafiksel anlamda oynanış anlamında iyi işler çıkaran firmalar/developerlar tarafından tercih edilir.

Sana tavsiyem yavaş yavaş ilerle, para gözünü bürümesin direkt olarak büyük oyun fikirleri ortaya atıp steam de yayınlayıp milyoner olucam kafasıyla girme olmaz çünkü.

Unity ile en azından oyun geliştirmenin mantığını anlayana kadar, oyun geliştirme konseptlerini öğrenene kadar, kritik konuları kavrayana kadar pratik yapman. Sonrasında UE gibi büyük oyun motorlarına geçersin.

UE oyun yapmak için çok daha kolay. Ancak dediğiniz gibi donanım istiyor. Benim tavsiyem UE öğrenmeniz. Blueprint dili için, dil bilmeniz yeterli oluyor.

Mantık olarak Unreal Engine, evet buraz daha kolay. Fakat arayüzü, komutları vs. karışık. Onlara alışınca gerisi çorap söküğu gibi geliyor 😀

Mantık olarak Unreal Engine, evet buraz daha kolay. Fakat arayüzü, komutları vs. karışık. Onlara alışınca gerisi çorap söküğu gibi geliyor 😀
İkisini de kullanmış birisi olarak söyleyebilirim ki UE 5 çok daha kolay. Arayüz çok basit. Bilmiyorum belki Ue 4 ten bahsediyor olabilirsin o biraz daha karmaşık ama 5'i öğrenebilmen için 1 ay yeterli. 1 aylık tecrübeyle basit bir parkur oyunu veya çiftlik tarzı basit bir oyun yapabilecek seviyeye gelebiliyorsun. Ama 1 aydan kastım günde 10 15 dk çalışmak değil. Adam akıllı günde en az 2 3 saat.

İkisini de kullanmış birisi olarak söyleyebilirim ki UE 5 çok daha kolay. Arayüz çok basit. Bilmiyorum belki UE 4 ten bahsediyor olabilirsin o biraz daha karmaşık ama 5'i öğrenebilmen için 1 ay yeterli. 1 aylık tecrübeyle basit bir parkur oyunu veya çiftlik tarzı basit bir oyun yapabilecek seviyeye gelebiliyorsun. Ama 1 aydan kastım günde 10 15 dk çalışmak değil. Adamakıllı günde en az 2 3 saat.

Yorumlarınız için teşekkürler. Günde rahatlıkla 2-3 saatimi ayırabilirim ama bu yaz stajım var ve stajımı da oyun geliştirme üzerine yapmak istiyorum. LinkedIn'de baktığım iş ilanlarında Unreal Engine yok denecek kadar az. Bunun üzerine staj bulmam zor olmaz mı? Unity'den devam etmeyi düşünüyorum. Bu staj konusunda bir fikriniz var mı?

Yorumlarınız için teşekkürler. Günde rahatlıkla 2-3 saatimi ayırabilirim ama bu yaz stajım var ve stajımı da oyun geliştirme üzerine yapmak istiyorum. LinkedIn'de baktığım iş ilanlarında Unreal Engine yok denecek kadar az. Bunun üzerine staj bulmam zor olmaz mı? Unity'den devam etmeyi düşünüyorum. Bu staj konusunda bir fikriniz var mı?
Staj konusunda tanıdığınız birileri yoksa yazılım bölümü bulmak bile bir mucize. Ben de öyle umuyordum sonra kendimi ilçenin MEM'inde bilgisayar, yazıcı tamir ederken buldum. Ayrıca UE öğrenmek için staj yapmanıza gerek yok. Oyun seviyesi kadar ingilizce bilmeniz yeterli oluyor UE'yi öğrenebilmek için. Hatta 5.4 güncellemesiyle Türkçe %70 gibi türkçe dil desteği de geldi ama önermem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı